MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de tarikatçılardan Halk TV ekibine müdahale!
Güncel
9 Ekim 2024 Çarşamba 16:36

İzmir'de tarikatçılardan Halk TV ekibine müdahale!

İzmir’de bir kaçak olduğu iddia edilen Kuran kursu yöneticileri, Halk TV ekibine müdahale ederek basın mensuplarının aracına zorla bindi ve çektikleri görüntüleri sildirmeye çalıştı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, kaçak olduğu iddia edilen Kuran kursu yöneticileri Halk TV ekibine müdahale etti. Ekibin kurs binasını görüntülemesi sırasında, kursun yöneticileri zorla araca bindi ve gazetecilerin çektiği görüntüleri sildirmeye çalıştı.

İŞTE O ANLARIN VİDEOSU!

Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol, şahıslara tepki gösterirken, iki yönetici uyarılara rağmen araca bindi ve gazetecileri alıkoydu. Şahıslardan biri, Varol’a “Siz bizi tahrik ediyorsunuz. Habercilik yaparken milleti birbirine düşürüyorsunuz” dedi. Varol ise, kendilerinden şikayetçi olacaklarını belirtti.

Söz konusu kaçak yapının, İsmailağa Cemati’ne ait yurt ve Kuran kursu olduğu öğrenilirken, yapıya daha önce yıkım kararı verildiği, ancak buna rağmen faaliyete geçtiği bildirildi.

İGC SALDIYI KINADI
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, “
Karabağlar’da hakkında yıkım kararı bulunan binada izinsiz şekilde faaliyetini sürdüren İsmailağa Cemaati’ne ait olduğu iddia edilen Kur’an Kursu’nun yöneticileri, haber yapmak isteyen Halk TV ekibine müdahale etti.

Halk TV ekibinin bulunduğu araca zorla binen şahıslar, meslektaşlarımız Yağmur Beril Varol, Şahin Karaşahin ve Ulaştırma Görevlisi Erkan Aydın’ı tehdit ederek, çektikleri görüntüleri sildirmeye çalıştı. 

Meslektaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atan bu saldırgan tutum kabul edilemez. Mesleklerini zorlu çalışma koşullarında sürdüren basın emekçilerine yapılan bu saldırı, Türkiye’deki basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliğine yönelik tehditleri bir kez daha gözler önüne sermiştir.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi yaşanan olayın ardından karakola giderek, şikayetçi olan meslektaşlarımızı yalnız bırakmadı.  İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, kamuoyunun haber alma hakkını engelleyen ve meslektaşlarımıza müdahale eden hiç kimseye geçit vermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, meslektaşlarımızın her zaman ve her koşulda arkasında olduğumuzu tekrarlıyoruz. Bilinsin ki basın özgürlüğünü hiçe sayanlarla mücadelemiz her zaman sürecek. Türkiye’de gericiliğe karşı mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir