MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de tarım ve orman alanına sondaj!
Güncel
25 Kasım 2023 Cumartesi 08:18

İzmir’de tarım ve orman alanına sondaj!

İzay Taahhüt İnşaat Limited Şirketi’nin Güzelbahçe’de sondaja dayalı jeotermal kaynak arama projesi için yaptığı başvuru sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı. Proje kapsamında 8 parseldeki 8 noktada sondaj için kuyular açılacak. ÇED alanları İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre tarım arazisi, üniversite arazisi, çayır-mera üzerinde kalıyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzay Taahhüt İnşaat Limited Şirketi’nin İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde sondaja dayalı jeotermal kaynak arama projesi için yaptığı başvuru sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci başlattı.

Proje kapsamında Güzelbahçe’nin Yaka ve Küçükkaya mahallelerindeki 8 parselde jeotermal kaynak aranacak.

9 milyon 500 bin TL bedel ile yapılacak proje ile bir tanesi 1000 metre, 7 tanesi 400 metre olmak üzere 8 adet kuyu açılacak.

KUYULAR TARIM, ÜNİVERSİTE ARAZİSİ VE ORMAN ALANINA!

Proje kapsamında açılması planlanan kuyular ÇED alanları İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre değerlendirildiğinde: İG-A1 ÇED alanı “Tarım Arazisi” ve “Üniversite Alanı”; İG-A2 ÇED alanı “Tarım Arazisi” ve “Üniversite Alanı”; İG-G3 ÇED alanı “Tarım Arazisi”;İGG4 ÇED alanı “Tarım Arazisi”; İG-G5 ÇED alanı “Çayır-Mera”; İG-G6 ÇED alanı “Orman Alanı”; İG-G7 ÇED alanı “Çayır-Mera”; İG-G8 ÇED alanı “Çayır-Mera” olarak işaretlenmiş alan üzerinde kalmaktadır.

SONDAJA 110 METRE YAKINDA YERLEŞİM VAR!

ÇED alanında gerçekleştirilecek 8 adet sondaj alanına en yakın yerleşim birimi 110 metre uzaklıkta bulunuyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir