MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de tartışma yaratan referandum için flaş karar!
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2017 Çarşamba 11:58

İzmir’de tartışma yaratan referandum için flaş karar!

Yüksek Seçim Kurulu’nun Karabağlar’ın Kavacık Mahallesi’nin Güzelbahçe’ye bağlanması için toplanan imzaların ardından aldığı referandum kararı siyasetin bir olmasıyla yapılan girişimlerin ardından Valilik tarafından iptal edildi.

GERÇEKİZMİR – Yüksek Seçim Kurulu’nun Karabağlar’ın Kavacık Mahallesi’nin Güzelbahçe’ye bağlanması için toplanan imzaların ardından aldığı referandum kararı gündeme damga vurmuştu.

Kentte tartışmalara yol açan kararın ardından Karabağlar siyaseti bir olmuş, CHP, AK Parti, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri mahallenin Karabağlar’da kalması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’la görüşme yapmıştı.

İzmir Valisi Ayyıldız bu talebe olumlu yanıt verdi ve referandumu iptal etme kararı aldı.

SÜRECİ ANLATTI, KARARI DUYURDU
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada süreci, “O bölgedeki sıkıntı otobüs hattı sıkıntısıydı… O sorun çözüldü ama sonra 2 maden işçisinin yaptığı girişimle Yüksek Seçim Kurulu’ndan referandum kararı çıktığını öğrendik. Sürecin bu noktaya gelmesinin nedeni de imzaların doğruluğunun, bir suiistimal olup olmadığının araştırılmaması… Ne Kavacık köylülerinin, ne Karabağlar’ın ne de Güzelbahçe’nin böyle bir talebi var!” dedi.

Yıldız, iptal kararı alındığını da “Valiliğin karar yazısı Yüksek Seçim Kurulu’na ulaşmış… Kurul telefonla bildirdi. İptal kararı gün içerisinde resmi olarak açıklanacak” sözleriyle duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir