MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de vinç faciası: 4 can kaybı!
Güncel
30 Aralık 2022 Cuma 19:04

İzmir'de vinç faciası: 4 can kaybı!

İzmir'in Bornova ilçesinde inşaatı süren bir otele ait vinç, yapıya doğru devrildiği, kopan parçaların şantiyedeki konteynerlerin üzerine düşmesi sonucu 4 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 işçinin bulunması için ise arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay, saat 17.35'te Bornova ilçesinde Kamil Tunca Caddesi'ndeki bir otel inşaatında meydana geldi. Vinç, iddiaya göre yükseltme çalışmaları sırasında yapıya doğru devrildi. Vincin arka ağırlığı işçi yatakhanesi olan konteynere düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayla 4 işçi yaşamını yitirirken, 2 işçi de yaralandı. Kayıp 2 işçinin ise enkaz altında kaldığı değerlendirilirken, olay yerine ilave vinç de getirildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaşamını yitiren 4 işçinin cansız bedeni ise olay yerindeki ilk incelemenin ardından morga götürüldü. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Emniyet Müdür Mehmet Şahne ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da olayın yaşandığı bölgeye gelerek, incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. 

KÖŞGER: 4 ÖLÜ, 2 KAYIP!

İzmir Valisi Köşger olaya dair kaza yerinde yaptığı açıklamada, ''Bugün maalesef vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza meydana geldi. Kazada 2‘si vinç operatörü 2’si de inşaatta çalışan işçiler olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Vinçin arka ağırlığının düştüğü bir konteyner var orada arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. Tüm İzmir’e geçmiş olsun diyoruz. Şu an için adli süreç başladı. Savcımızı sahada incelemeleri yapıyor. Müteahhitle ilgili de her türlü kanuni ve adli süreç yürütülecek. Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Hak ettikleri cezayı alacaklar. Burası yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında, o süreçlerde bir ihmal varsa değerlendirilecek'' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bornova ilçemizdeki bir inşaatta vinç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun.

İDUĞ OLAY YERİNDE

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da facianın ardından olay yerine gitti. İduğ yaptığı açıklamada, ''2023'e bir gün kala Bornova'da büyük bir facia ile karşı karşıya kaldık. Saat 16:30 bu kazanın olması aslında büyük bir şans, eğer saat 17:00 sonrasında olmuş olsaydı burada ciddi anlamda 150-200 kişinin mağdur olacağı, vefatların artacğı bir kaza olabilirdi'' dedi. 

''BELEDİYE İLE İLİŞKİSİZ BİR KONU!''

İduğ iş kazasının yaşandığı bölgede CHP İzmir İl Yöneticileri ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile bir açıklama daha gerçekleştirdi.

Kazada belediyenin bir sorumluluğu olmadığını aktaran İduğ, ''4 canımız vefat etti. Çok üzgünüz. Arama çalışmaları devam ediyor. Bornova Belediyesi’nin 2018 yılında vermiş olduğu bir ruhsat çalışması. Sorumluluk anlamında bakıldığında yapı denetim, şantiye şefi ve müteahhitin sorumlu olduğu bir iş kazası. İmar Kanunu 3194 28. Madde çok net açık belediye ile ilişkisiz bir konudur. Belediye ruhsat alma aşamasında gerekli çalışmaları yapar. Bunun dışında sorumluluk alanı tamamen bu saydığım üç gruba aittir. Dolayısı ile Bornova Belediyesi sorumluluk anlamında olması gereken çalışmaları yerine getirmiş bir belediyedir' ifadelerini kullandı. (AJANSLAR-HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir