MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de yeni dönemin ilk köy malları krizi: AK Partili Başkan satışa çıkardı, DSP'den sert tepki!
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2019 Pazartesi 10:43

İzmir'de yeni dönemin ilk köy malları krizi: AK Partili Başkan satışa çıkardı, DSP'den sert tepki!

AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye meclisi Mayıs ayı oturumunda tarla niteliğindeki 3 arazi için satış kararı aldı. Oturumda meclis muhalefeti temsil eden Demokratik Sol Parti (DSP) Grubu karara ret oyu verirken, Grup Başkanvekili Tevfik Dumanlıoğlu da sert tepki gösterdi. 

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR – İzmir’de birçok ilçede alınan kararlarla uzun süre tartışmalara yol açan köy malları krizi yeni dönemde de patlak verdi. 

AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye meclisi Mayıs ayı oturumunda tarla niteliğindeki 3 arazi için satış kararı aldı. 

Köylülerin ekip biçtiği Ovacık Mahallesi’ndeki 10 bin 982 metrekare ve bin 428 metrekare iki arazi ile Karabulu Mahallesi’ndeki 5 bin 635 metrekarelik arazinin satışa çıkarılmasına karar verildi. 

Oturumda meclis muhalefeti temsil eden Demokratik Sol Parti (DSP) Grubu karara ret oyu verirken, Gerçekizmir’e konuşan Grup Başkanvekili Tevfik Dumanlıoğlu da sert tepki gösterdi. 

BORÇ ÖDEMEK İÇİN SATIYORLAR! 
Dumanlıoğlu öncelikle satış kararlarını usul ve amaç üzerinden eleştirirken, “Satışın biçimi de bir garip… Encümene yetki veriliyor, hiçbir değerlendirme komisyonu yok… Malın kaç paraya satıldığını ben meclis üyesi olarak bile bilmiyorum. Üstelik köylü için bağışlanmış yerler köye yatırım için değil maaş ya da borç ödemek için satılıyor. Sadece geçen yıl satılan belediyeye ait arazi, arsa ve tarla sayısı 100’ün üzerindedir” diye konuştu. 

Belediye meclis toplantılarının halktan kopuk olarak yapıldığının da altını çizen Dumanlıoğlu, “Belediye sitesinde hiçbir konuda hiçbir bilgilendirme yapılmıyor. Biz Facebook’tan yayınladık diye bile sorun oldu” dedi. 

Dumanlıoğlu süreçte köylünün yanında olacaklarını da ifade ederek satışa karşı protesto eylemi sinyali de verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir