MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de yeniden 'kırmızı' alarm: Cumartesi yasağı geri geldi!
Güncel
29 Mart 2021 Pazartesi 20:13

İzmir'de yeniden 'kırmızı' alarm: Cumartesi yasağı geri geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklamalarıyla eşzamanlı olarak Türkiye'nin yeni risk haritası da açıklandı. Erdoğan kırmızı kategoride yer alan illerin sayısının 58'e çıktığını duyurdu. İzmir de bu çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Böylece kentte pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması artık cumartesi günü de uygulanacak. 

Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda salgınla mücadelede atılacak yeni adımlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla eşzamanlı olarak Türkiye'nin yeni risk haritası da açıklandı. Erdoğan kırmızı kategoride yer alan illerin sayısının 58'e çıktığını duyurdu. İzmir de bu çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. 



İZMİR'DE CUMARTESİ KISITLAMASI GERİ GELDİ 
İzmir'in kırmızı kategoride yer almasıyla birlikte kentte pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması artık cumartesi günü de uygulanacak. 

Erdoğan risk haritası ve buna bağlı olarak uygulanacak tedbirleri şöyle sıraladı: Türkiye'nin büyük bir bölümü malesef kırmızı renge büründü. Vaka, hasta ve ölüm sayılarını insani ve ticari ilişkilerde olduğumuz ülkelerden hızlı düşüremezsek küresel normalleşmenin gerisinde kalırız. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır. 

Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ayşe Sunar
 29 Mart 2021 Pazartesi 21:13
Umarım lebaleb yapılan kongrelere de yasak gelir.Kusuru önce kendilerinde aramadıkları sürece bu ülkede hiç bir şey çözüme ulaşmaz.
 Dilek
 29 Mart 2021 Pazartesi 20:49
Iyi oldu
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir