MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'dek büyük dönüşüm yargıya taşındı!
Politika
13 Eylül 2017 Çarşamba 16:57

İzmir'dek büyük dönüşüm yargıya taşındı!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, Bakanlar Kurulu'nun riskli alan ilan ettiği Limontepe bölgesiyle ilgili kararın iptali için Danıştay'da devam eden davaya müdahillik başvurusu yaptı.

İzmir'in en önemli kentsel dönüşüm bölgelerinden birisi durumundaki Karabağlar Limontepe için 2012 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan kararı alındı. Bu kararın iptali için ve yürütmenin durdurulması için, 2015 yılında 4 ayrı dernek ve 242 hak sahibi yargı süreci başlattı, Danıştay'da dava açıldı. Dönüşümü kapsayan mahallelerde yaşayan 170 vatandaş daha, halen devam eden bu davaya müdahil olmak içini İzmir'deki idare mahkemesine gidip, başvuruda bulundu. Toplam 16 mahallede binlerce kişiyi yakından ilgilendiren kentsel dönüşüme karşı açılan davaya müdahil olmak için dilekçelerini Danıştay 14'üncü Dairesi'ne gönderilmek üzere İzmir İdare Mahkemesi'ne veren vatandaşlar, yaşadıkları sorunların son bulmasını istedi.

Davacı olan hak sahipleri ve bölgedeki dernekler adına Bayraklı Adliyesi önünde Limontepe Kentsel Dönüşüm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gökçe, açıklama yaptı. Pprojenin kentsel dönüşüm değil, kentsel sürgün ve yıkım süreci olduğunu öne süren Zeynep Gökçe, "Süreç tamamen rant amaçlı. Yaşam alanlarına büyük alışveriş merkezleri, oteller, benzin istasyonları, özel sağlık tesisleri gibi ticari amaçlı yapılar inşa edilmek isteniyor. Yapılan planlar bizleri bu mahallelerde istemedikleri anlamına gelmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarına açtığımız iptal davasında laf dolandırılmış ve müteahhitlerin derdine derman olunmuştur. Sonuna kadar haklarımızın takipçisi olacağız. Ocağımıza incir ağacı diktirmeyeceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir