MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki afiş tartışması tam gaz: AK Parti'den çifte tepki!
Politika
22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:50

İzmir'deki afiş tartışması tam gaz: AK Parti'den çifte tepki!

İzmir'in 100.kuruluş yıldönümü öncesi Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki billboardlara asılan afişler tartışma konusu oldu. Afişte yer alan 'Barışın ikinci yüzyılı' ifadesine MHP İl Başkanı Şahin ve İYİ Parti Dervişoğlu'nun ardından AK Parti cephesinde de tepkiler geldi. İl Başkanı Sürekli ve İzmir Milletvekili Kaya sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla Başkan Soyer'i eleştirdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'in 100.kuruluş yıldönümü öncesi Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki billboardlara asılan afişler tartışma konusu oldu. 

Afişte yer alan 'Barışın ikinci yüzyılı' ifadesine MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve İYİ Parti Müsavat Dervişoğlu'nun ardından AK Parti cephesinde de tepkiler geldi. 



SÜREKLİ: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR! 
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi. Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
CHP’li İBB Başkanı Tunç Soyer; 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu “ Barışın ikinci yüzyılı’ sloganıyla kutlayarak tarihi bir gaflete imza atmıştır. Tüm vatanseverlerin tepki gösterdiği ve gelecek nesillerin de kınayacağı bu yaklaşım; Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sorgulanacaktır!
Çünkü, 9 Eylül 1922; Türk Milletinin hürriyet mücadelesini zaferle taçlandırdığı; İzmir’den başlayan esaret zincirinin yine İzmir’de kırıldığı tarihtir. Soyer; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır.
Soyer’in yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. Sanmasın ki; ülkemizin ve İzmir’in vatanperver, bayrağına bağlı insanları bunu içine sindirecektir!  Kendisinden derhal bu kutlama afişlerini kaldırarak Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna ve 9 Eylül’e yakışır bir kutlama paylaşmasını bekliyoruz.

KAYA: İLK VE KESİN ZAFERİN GÜNÜDÜR! 
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tartışmaya dahil oldu. AK Partili Kaya paylaşımında, "9 Eylül, Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emperyalizme karşı kazandığı ilk ve kesin ZAFERİN günüdür. O tarihte de batı hayranı ve mandacı kafalar vardı, yine var. Tam bağımsızlığın bedeli ağırdır ve bu bedel şehitlerimizin kanı ile ödenmiştir!" ifadelerini kullandı. 

SOYER NE DEMİŞTİ? 
Tepkilere sosyal medya hesabından yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 100.yıl için hazırlanan tüm afişleri paylaşarak, "9 Eylül, sadece İzmir’in değil Türkiye’nin kurtuluşudur. Demokrasinin, özgürlüğün, bağımsızlığın, barışın zaferidir. Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın ikinci yüzyılı, aynı zamanda demokrasi ve barışın ikinci yüzyılıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

Soyer bugün katıldığı radyo programında da Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine vurgu yaparak, "Geçen ay Srebrenitsa’ya gittik. Gerçekten daha 27 sene önce Avrupa’nın göbeğinde yaşanmış bir soykırım. 4 yılı aşkın sürmüş ve iç savaş. Daha 50’li yaşlarında olanlar bütün o savaşın ya mağdurları ya failleri ama her an şunu hissediyorsunuz ne korkunç bir şeymiş savaş. Hamile kadınları katledip karnındaki çocuk erkek mi kız mı onun iddiasına tutuşuyorlar. Bir felaket. Kısacası savaş gerçekten insanın içindeki kötülükleri ortaya çıkartan uzak durulması gereken bir şey. Ne yazık ki Ukrayna’ya bir büyük savaş yaşanıyor yine kan akıyor. Atatürk 1931 yılında diyor; 'Yurtta sulh cihanda sulh...' Hatay’ı sulh ile alıyor. Barış bizim en çok sahip çıkmamız gereken her fırsatta hatırlamamız gereken sahip çıkmamız gereken bir değer. Bu değer bir Atatürk’ün mirası, sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Her zaman bu coğrafya emperyalistlerin odağında olmuş her zaman gözü üzerinde olmuş bir coğrafya ancak barışa ve Atatürk'ün mirasın sahip çıkarak o gün kazanılan büyük zaferi yaşatmaya devam edeceğiz. Bundan sonrasında barışı her zaman sımsıkı sahiplenmeye devam edeceğiz" yorumunda bulunmuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir