MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki ekonomi zirvesinde bir ilk: Özel-Soyer-Tugay yan yana!
Politika
12 Mart 2024 Salı 15:24

İzmir’deki ekonomi zirvesinde bir ilk: Özel-Soyer-Tugay yan yana!

CHP Lideri Özel’in İzmir iş dünyasıyla bir araya geldiği ekonomi zirvesinde partinin aday belirleme süreci tamamlandıktan bugüne kadar geçen sürede bir ilk gerçekleşti. İZTO Meclisi'nde gerçekleşen zirveye Başkan Soyer de katıldı. Böylece CHP Genel Başkanı Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay aday belirleme sürecinin ardından ilk kez bir programda yan yana boy göstermiş oldu. 

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir iş dünyasıyla bir araya geldiği ekonomi zirvesinde partinin aday belirleme süreci tamamlandıktan bugüne kadar geçen sürede bir ilk gerçekleşti. 

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Salonu’nda gerçekleşen zirveye CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Cemil Tugay isminde karar kılmasının ardından süreçte parti üst yönetimine sert eleştiriler yönelten ve son olarak gündeme Ekrem İmamoğlu ile sahaya indiği sürpriz İstanbul mesaisiyle damga vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. 

Böylece CHP Genel Başkanı Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay aday belirleme sürecinin ardından ilk kez bir programda yan yana boy göstermiş oldu. 

NE OLMUŞTU?
CHP tarafından yeni dönemde aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer süreçte parti üst yönetimine yaptığı sert eleştirilerinin ardından gündeme sürpriz İstanbul mesaisiyle damga vurmuştu. 

Tugay'dan sitem
Başkan Soyer İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sahaya inerken, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan  "Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil Cumhuriyet Halk Partisi adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına bunu yapmayın. Ama burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" sözleriyle sitem gelmişti. 

Soyer'den yanıt 
Soyer ise Tugay’ın sitemine ekibiyle birlikte brifing vermek istediklerini ancak bunun için belirlenen iki randevunun da program yoğunluğu gerekçesiyle tek taraflı olarak iptal edildiğini ifade ederek, "İZSU Toplu Açılış Töreni, Çiğli Tramvayı açılışı, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Anahtar teslim Töreni, Narlıdere Metrosu açılışı gibi benimle yan yana gelebileceği, binlerce insanın bir araya geldiği birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım" açıklamasıyla yanıt vermişti. 

Soyer şunları söylemişti: Sayın adaya İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile ilgili ekibimle birlikte brifing vermeyi teklif ettim. İki kez tarih belirlememize rağmen programına uymadığı gerekçesiyle kendisi tarafından iptal edildi. Ayrıca İZSU Toplu Açılış Töreni, Çiğli Tramvayı açılışı, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Anahtar teslim Töreni, Narlıdere Metrosu açılışı gibi benimle yan yana gelebileceği, binlerce insanın bir araya geldiği birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir