MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki mitinge Tatlıses sürprizi: Erdoğan, 'aday adayı'nı kürsüye çağırdı ve...
Politika
28 Nisan 2018 Cumartesi 16:37

İzmir'deki mitinge Tatlıses sürprizi: Erdoğan, 'aday adayı'nı kürsüye çağırdı ve...

Danışmanı aracılığıyla dosyasını AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na göndererek İzmir'den aday adayı olan ünlü türkücü il kongresi ve miting için kente geldi. Tatlıses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havaalanında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde ünlü türkücüyü kürsüye çağırdı ve aday adaylığını anonsladı. Tatlıses partilileri 'Yaylalar' türküsüyle coşturdu.

GERÇEKİZMİR – Ünlü Türkiye İbrahim Tatlıses İzmir’den milletvekili olmak için yola çıktı. 

Resmi başvurusunu danışmanı Şule Çınlama aracılıyla dün yapan Tatlıses, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na teslim ettiği dosyada herhangi bir bölge tercihi yapmadı. 

Tatlıses aday adaylığı başvurusundan bir gün sonra soluğu kentte aldı. AK Parti İzmir Kongresi ve seçim startı niteliği taşıyan miting için kente gelen ünlü türkücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı. Tatlıses AK Parti İzmir İl Kongresi’ni  de salonda takip etti, ardından salonun yanındaki sahada düzenlenen mitinge katıldı. 



ERDOĞAN KÜRSÜYE ÇIKARDI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran'da yapılacak erken seçim kampanyasının startı niteliği taşıyan mitingde kürsüye Tatlıses'i davet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan alanı dolduran kalabalığa önce, "İbrahim Tatlıses üstadımız da bizimle beraber… Biliyorsunuz İzmir’den adaylığa müracaat etti" diye seslendi, ardından Tatlıses'i kürsüye davet etti. 

Erdoğan Tatlıses kürsüye çıkınca önce Hatay sınır bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerleri Oğulpınar Hudut Karakolu'nda sanatçılarla birlikte yaptıkları ziyarette çalınan şarkıyı çaldırdı. 

İDO'YU ÜŞÜMEKTEN KURTARDI 
Tatlıses de Erdoğan'a olan sevgisini, "Ben bu insanın neyine tavım biliyormusunuz? İdo 2 aylık bebekken kendisi İstanbul Belediye Başkanı'ydı... Evimizde doğalgaz bağlantısı yok, üşüyoruz. Aradım, konuştuk... İki ay içinde doğalgaz bağlattı ve İdo üşümekten kurtuldu" sözleriyle anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tatlıses'ten 'Yaylalar' türküsünü söylemesini istedi. Ünlü türkücü miting alanını dolduran partililerle birlikte türküyü söyledi. 

Erdoğan coşkulu anların ardından, "Bundan rahatsız oldular. Tatlıses; 'Afrin’i, Menbiç’i dolaş da gel' diyor" diye konuştu. 
 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir