MENÜ
İzmir 26°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki o lisede tartışmalı yıkım kararının ardından yeniden inşa ihalesi tamam!
Güncel
16 Ağustos 2023 Çarşamba 09:11

İzmir'deki o lisede tartışmalı yıkım kararının ardından yeniden inşa ihalesi tamam!

İzmir’de yıkım kararı tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesi’nin eski yerinde yeniden inşası için çıkılan ihalede imzalar atıldı. İhaleyi 79 Milyon 970 Bin Lira ile A.R.C. İnşaat ve Mimarlık kazandı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Karşıyaka’da bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkım kararı alınması tartışmalara sebep olan Atakent Anadolu Lisesi’nin yeniden inşası için imzalar atıldı.

2022 yılında yıkılacağı açıklanan ve kentte tartışmalara sebep olan Atakent Anadolu Lisesi için yeni bir gelişme yaşandı.

Atakent Anadolu Lisesi’nin yeniden inşası için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ihalede istekliler arasında kazanan firma A.R.C. İnşaat Mimarlık oldu.

İhalede gelen en yüksek teklif 101 Milyon 500 Bin Lira olurken en düşük teklif 79 Milyon 970 Bin Lira ile ihaleyi kazanan A.R.C. İnşaat Mimarlık oldu.

İnşaat 7 bin 486 metrekareyi kapsarken okul eski yerinde B+Z+3 olarak inşa edilecek. Binada toplam 32 derslik yer alacak.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşaatın 450 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

NE OLMUŞTU?
İzmir’de 2022 yılında yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi hakkında kentte birçok tartışma yaşandı. Süreçte 2022-2023 öğretim yılı için öğrencilerinin kayıt yaptırmış olması mağduriyet yaratmış, karar sonrasında ise öğrenci, veliler ve eğitimciler lise önünde sık sık toplanarak tepkilerini göstermişti. Kararın ardından 1200 öğrenci başka bir okula nakledilmişti. Karşıyaka Belediyesi ise okulun depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporların kendileri ile paylaşılmadığını açıklamıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir