MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki orman yangınlarına ilişkin 2 gözaltı!
Güncel
7 Temmuz 2026 Salı 17:50

İzmir'deki orman yangınlarına ilişkin 2 gözaltı!

Bornova ve Buca'da dün çıkan iki ayrı orman yangınının, çalışma sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı belirlendi. Yangınlarla ilgili 2 şüpheli gözaltına alınırken, bir kişi serbest bırakıldı.

İzmir'in Bornova ve Buca ilçelerindeki 2 ayrı orman yangınının, çalışma sırasında oluşan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı belirlendi. Yangınlarla ilgili 2 şüpheli, gözaltına alındı.

Bornova ilçesi Yaka Mahallesi Musluk mevkisinde dün saat 11.30 sıralarında çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Yangında 5 dönüm orman ile yaklaşık 3 dönüm ziraat alanı zarar gördü. İncelemede, yangının bir arsada demir kesme makinesiyle yapılan çalışma sırasında etrafa saçılan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı belirlendi. Arsada çalışma yaptığı belirlenen Z.K. gözaltına alındı. İfadesi alınan Z.K. hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında yasal işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Buca ilçesi Yıldızlar Mahallesi Körmenli mevkisinde dün saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını da havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Yangında 6 dönüm orman ile 3 dönüm ziraat alanı zarar gördü. İncelemede, yangının orman sınırındaki bir hobi bahçesinde çalışma yapan arazi sahibi Ö.B.'nin kullandığı balyozdan çıkan kıvılcımın kuru otları tutuşturması sonucu başladığı tespit edildi. Gözaltına alınan Ö.B.'nin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA) 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir