MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki utanç davasında gözler mütalaada!
Güncel
24 Şubat 2023 Cuma 09:37

İzmir'deki utanç davasında gözler mütalaada!

İzmir'de otistik 3 çocuğa kötü muamele ve işkence iddiasıyla hakkında 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmen Ö. Y.'nin yargılandığı davada dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Duruşma 16 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde okul öncesi otistik 3 çocuğa kötü muamele ve işkence iddiasıyla hakkında 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki gerçekleşen ikinci duruşmaya, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık öğretmen Ö.Y. ise katılmadı. Öte yandan Kedi Otizm Derneği ve İzmir Barosu Engelli Hakları Komisyonu da gözlemci olarak duruşma salonunda yer aldı.
 
ÇOCUKLARA KÖTÜ DAVRANDIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ
Duruşmada ilk olarak, 4 yıl önce aynı sınıfta staj yapan özel eğitim öğrencisi Z. S. M. tanık olarak dinlendi. Olayın üzerinden çok zaman geçtiği için yaşananları tam net hatırlamadığını belirten Z. S. M., "Ö. Y. yanında staj yaptığım öğretmenlerden biriydi. Ayrıca bir de Y. öğretmen vardı. Haftanın üç günü sınıfta staj yapıyordum. Sabahları Y. hoca başlıyordu derse, ana sınıfı etkinlikleri yapıyordu. Sonra Ö. hoca özel eğitim programına göre ne varsa ona yapıyordu. Ö. hocanın bu çocuklara işkence yaptığı yönünde bir şey hatırlamıyorum. Ben kendim görmedim. 2 gün okula gitmemiştim. Gittiğimde okuldaki hizmetli A. abla ile Y. hoca konuşuyordu sınıfta. Çocuklar sınıfta yoktu. Daha önce Ö. hoca, Y. hoca ve hizmetli A. abla arasında bir tartışma yaşamıştı diye hatırlıyorum. Y. hoca ve A. abla bana, Ö. hocanın sınıftayken çocukları itip kaktığına dair bir şey söylemişlerdi. Çocukların yakasından çekiştirdiğini söyledi ikisi de. Galiba T. isimli çocuğu, Ö. hocanın yakasından çekiştirdiği ve çocuklara kötü davrandığını söylemişlerdi. Ben başka bir şey duymadım" dedi.

BEN YALAN SÖYLEMEM
Ardından söz alan müşteki avukatı, tanığın idari soruşturma aşamasında, öğretmenin çocuklara doğrudan hakaret ettiği ve vurduğunu gördüğü yönünde beyanlarda bulunduğunu hatırlatarak, mahkeme heyetinden bu çelişkinin tanığa sorulmasını istedi. 2019 yılındaki beyanları tek tek okunduktan sonra yeniden söz hakkı verilen tanık, "Aradan çok uzun zaman geçti. İfadelerim doğrudur. Ben yalan söylemem" diye konuştu.

GÖRGÜYE DAYALI BEYANI YOKTUR
Tanık beyanındaki aleyh hususları kabul etmediklerini belirten sanık vekili ise, "Tanığın görgüye dayalı beyanı yoktur" dedi. Müşteki avukatları da, tanık beyanındaki aleyh hususları kabul etmediklerini dile getirdi.

Dosyanın, mütalaa hazırlanması için savcılığa tebliğine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Mayıs 2023 tarihine erteledi. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir