Narlıdere'deki lüks sitede yaşanan yangın kabusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yangından Korunma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Turanlı, "Uzun zamandır ilk kez konut bloğunda bütün katların pencerelerin patladığı her katta alevler fışkırdığını görüyorum" derken, "Kat geçişleri arasında yangının sirayet etmesini engelleyecek herhangi bir şey söz konusu değil. Bu tamamen tasarım, mühendislik ve müteahhitlik hatası..." çıkışında bulundu.
İzmir'in Narlıdere ilçesinde büyük bir yangın kabusu yaşandı.
Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitede iddiaye göre trafo patlaması kaynaklı yangında alevler 8 katlı binayı bir anda sardı.
İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu.
Bölgeden can kaybı olmadığına yönelik rahatlatan açıklamalar gelirken, alevlerin sardığı blok tamamen yandı.
"İLK KEZ HER KATTAN ALEVLER FIŞKIRDIĞINI GÖRÜYORUM... TAMAMEN TASARIM, MÜHENDİSLİK VE MÜTEAHHİTLİK HATASI!"
Ekiplerin söndürme çalışmaları tam gaz devam ederken çarpıcı açıklama NTV yayınına bağlanan Yangından Korunma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Turanlı'dan geldi. Turanlı yangınla ilgili değerlendirmesinde, "Kat geçişleri arasında yangının sirayet etmesini engelleyecek herhangi bir şey söz konusu değil. Bu tamamen tasarım, mühendislik ve müteahhitlik hatası” çıkışında bulundu.
Turanlı şunları kaydetti: Balkonlar etrafında yoğun ahşap kaplama var kullanılmaz demiyorum. Ama ekipman kullanımı yanlış, malzeme seçimi yanlış… Katlar arası geçiş ahşap olmamalı. Buna benzer yanlış mühendislik uygulamaları olduğu sürece yangın çıkabilir ama uzun zamandır ilk kez konut bloğunda bütün katların pencerelerin patladığı her katta alevler fışkırdığını görüyorum. Patlamaların cam patlaması olma ihtimali yüksek. Bina betonarme haline dönmüş. İçerideki malzemeler yanıyor. Ortada bir tane cam yok tabii ki camlar muhtemelen patlamıştır gürültü kaynakları da budur. Kat geçişleri arasında yangının sirayet etmesini engelleyecek herhangi bir şey söz konusu değil. Bu tamamen tasarım, mühendislik ve müteahhitlik hatası...