MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki yurtta faciadan dönülen asansör kazası ve skandal iddialar!
Güncel
17 Aralık 2023 Pazar 09:00

İzmir'deki yurtta faciadan dönülen asansör kazası ve skandal iddialar!

Üniversite öğrencisi Zeren'in ölümünün ardından sıkça gündeme gelen KYK yurtlarındaki asansörlerin güvenliği konusu son olarak İzmir'de yaşanan ve faciadan dönülen kazanın ardından yeniden tartışma konusu oldu. Gazi Ayşe Hanım KYK Kız Yurdu’nda meydana gelen asansör kazasında faciadan dönüldü. İçinde bir kız öğrenci bulunan asansör 5.kattan zemin kata düşerken, kaza sonrası ortaya skandal iddialar da atıldı. 

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Aydın’daki meydana gelen ve 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüyle sonlanan facianın ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda asansör güvenliği konusu gündem olmaya devam ediyor. 

Son olarak İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Gazi Ayşe Hanım KYK Kız Yurdu’nda meydana gelen asansör kazasında faciadan dönüldü. İçinde bir kız öğrenci bulunan asansör 5. kattan zemin kata düşerken, kaza sonrası ortaya skandal iddialar da atıldı. 

Olay 16 Aralık cumartesi günü saat 18.00 sularında meydana geldi. 9 katlı yurt binasında bulunan 2 asansörden biri içinde bir kız öğrenciyle birlikte 5. kattan zemin kata düştü. 



45 DAKİKADA ÖĞRENCİLERİN ÇABASIYLA AÇILDI 
KYK Kadın Dayanışma Ağı'ndan edinilen bilgiye göre asansörün düşmesinin ardından kız öğrencinin kurtarılması için bir yurt memuru ve güvenlik dahil olmak üzere çok sayıda öğrenci olay yerine toplanırken kapının açılması yaklaşık 45 dakika sürdü.

Öte yandan yurtta bulunan asansörlerin mavi renkli bilgi etiketine sahip olduğu da öğrenildi. Asansörlere yapılan muayenelerde kırmızı, sarı, mavi ve yeşil renkli etiketler iliştirilirken mavi renk hafif kusurlu asansör anlamına geliyor.

İTFAİYEYE İZİN VERİLMEDİ İDDİASI!
KYK yurtlarında Zeren’in ölümünün ardından da sıkça meydana gelen asansör kazaları tepki çekerken, Gazi Ayşe Hanım KYK Kız Yurdu’nda dün yaşanan kazanın ardından ortaya vahim de bir iddia atıldı. İddiaya göre olayın büyümemesi ve fotoğraf ile video çekilerek medyaya yansımaması için öğrencilerin itfaiye çağırmasına izin verilmedi.

ÖĞRENCİLER 2 HAFTA ÖNCE ŞİKAYET ETMİŞLER!
Yurtta kalan öğrencilerin asansörle ilgili şikayetlerini 2 hafta önce yapılan toplantıda yönetime iletmelerine rağmen konuyla ilgili bir adım atılmadığı bildirildi. Kazanın ardından yurt memurlarının  asansör şirketini suçladığı ve yakın zamanda ihale yapılarak şirketi değiştireceklerini söyledikleri bildirildi. 

YARALI ÖĞRENCİNİN DURUMU İYİ
Öte yandan asansörde kabusu yaşayan öğrencinin fiziki durumunun iyi olduğu panik atak geçirmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir