MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki yurtta yemekhane krizine nokta koyacak plan hamlesi!
Güncel
8 Şubat 2024 Perşembe 15:55

İzmir’deki yurtta yemekhane krizine nokta koyacak plan hamlesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’de rezerv alan ilan edilerek depremzedeler için TOKİ tarafından konut inşa edilen alana dair nazım imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Yapılan plan değişikliği ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK’ya devrettiği konutlarda kurulan kız öğrenci yurdundaki öğrencilerin uzun süredir yaşadığı yemekhane sorununa nokta koyulacak. Planla bölgede yeni bir yemekhane inşaatının önü açılacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan büyük depremin ardından Bayraklı Şehir Hastanesi’nin üst bölümünde bulunan ve rezerv alan ilan edilerek Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından depremzedeler için konut inşa edilen alanda bir imar planı değişikliğine gitti.

Söz konusu alanda yakın dönemde 250 daire Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden Kredi ve Yurtlar Kurumu’na(KYK) devredilmiş ve binaya öğrenciler yerleştirilmişti.

Bakanlığın depremzede konutlarından öğrenci yurdu çözümü tartışmalara neden olurken konutların inşaatının öğrenci yurduna yönelik yapılmaması sorunları da beraberinde getirmişti.

Bayraklı yurdundaki öğrenciler çadırdan bozma bir alanda yemek yerken yurtta kalan öğrenciler konuda sık sık şikayetlerini dile getirmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya ilişkin düğmeye basarken rezerv yapı alanı olarak belirlenen alanda ‘sosyal tesis alanı ve ‘park alanı’ kullanım kararına yönelik hazırlanan planlar askıya çıkarıldı.

Bayraklı Mahallesi’nde TOKİ Bayraklı KYK Kız Yurdu’na yakın konumda ‘sosyal tesis alanı' kararında bulunan 40339 ada 8 parselin ve kız yurduna komşu konumda ‘park alanı’ kararında bulunan tescil harici alanda yapılan nazım imar planı değişikliği ile ‘sosyal tesis alanı’ ve ‘park alanı’ planlarının yeri değiştirilerek öğrencilere yemekhaneye ulaşmaları için kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Planda yapılan açıklamada yurt yakınında yurtta konaklayan öğrencilere hizmet verecek sosyal tesis bulunmadığı, yurt alanına en yakın sosyal tesisin yurtların yukarısında yer aldığı bilgisi yer alırken öğrencilerin yemekhane gibi temel ihtiyaçlara ulaşmak için erişim sorunu yaşadıkları belirtildi.

Planlama değişikliği ile öğrencilerin sosyal tesis alanına erişiminin kolaylaştırılmasının amaçlandığı belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir