MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'den Akbelen'e seyyar tuvalet yardımına Jandarma engeline Kılıçdaroğlu'ndan tepki!
Politika
14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:36

İzmir'den Akbelen'e seyyar tuvalet yardımına Jandarma engeline Kılıçdaroğlu'ndan tepki!

Jandarma, Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı nöbet tutan yurttaşlara İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen seyyar tuvaletleri engelledi. Jandarma, tuvaletleri taşımak isteyenleri gözaltına alıp, tuvaletlerin önüne barikat kurdu. Son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaşananlara sert tepki gösterdi.

Muğla’nın Milas ilçesinde YK Enerji’nin madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek isteyen ilçede yaşayan köylüler, çevreciler ve birçok sivil toplum örgütleri nöbet tutmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Akbelen’deki direniş alanına gönderilen seyyar tuvaletlerin alana girişi bölgedeki kolluk kuvvetleri tarafından engellendi. Seyyar tuvaletleri nöbet alanına almaya çalışanlara, kolluk kuvvetleri tarafından sert müdahale edildi. Gözaltına alınanlar oldu.

Yaşananlar sosyal medyada da gündem olurken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP lideri paylaşımında, "Akbelen ormanlarında vatana sahip çıkmak için mücadele eden vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi giderememesi için, başlarına jandarma dikmek asla kabul edilemez! Bu, hem korkunç bir baskıdır hem de böyle bir emir vermek köklü Jandarma Teşkilatımıza büyük saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir