MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'den Erman Toroğlu'na tepki seli!
Politika
10 Ocak 2021 Pazar 11:43

İzmir'den Erman Toroğlu'na tepki seli!

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın sözlerini eleştirirken kullandığı, "Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." sözlerine tepki yağdı.

GERÇEKİZMİR - Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ise A Spor'da tepki çekecek bir yorumda bulundu.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın sözlerini eleştiren Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" dedi. "Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" dedi.

Toroğlu bu sözleri için "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" eklemesini yapsa da sarf ettiği sözlere sert tepkiler geldi. 

PURÇU: HER TÜRLÜ IRKÇILIĞA LANET OLSUN!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Toroğlu’na “Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevkeden bu tarz insanların, halka hitap edilen programlara çıkarılması kabul edilemez! Çıkaranlar da en az konuşan kadar sorumludur! Her türlü ırkçılığa, bölücülüğe, ayrımcılığa lanet olsun! #ırkçılıkyapmaToroglu” mesajıyla tepki gösterdi. 

BEKLE: BİZ NASIL ‘ERMAN TOROĞLU GİBİ DAVRANMA’ DEMİYORSAK... 
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Roman toplumu bu milletin asli unsurudur. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmış şanlı bayrağın altında gururla yaşamıştır. Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken 'Erman Toroğlu gibi davranma' diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak, Erman Toroğlu da kendinden olmayanı işaret ederek aşağılayamaz. Romanlar olarak bizler farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor, her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliyoruz!

İDUĞ: BİRİZ, BERABERİZ! 
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Roman Kardeşlerimiz ile biriz, beraberiz... Eski Hakem ve Spor Yorumcusu Erman Toroğlu’nu ayrımcı söylemleri nedeniyle kınıyorum. Farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor, tüm Roman kardeşlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir