MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir depremi sonrasında sit alanları için Bakanlık’tan özel izin talebi!
Yerel Yönetimler
18 Kasım 2020 Çarşamba 11:36

İzmir depremi sonrasında sit alanları için Bakanlık’tan özel izin talebi!

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, depremde hasar gören ve sit alanları içinde kalan yapıların güçlendirme çalışmalarını yapabilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan özel izin talep edeceklerini açıkladı. Gürbüz, “Güçlendirme için belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde izinler isteyeceğiz. Bu da en doğal hakkımız. İnsanların evleri sıkıntılı... Bir şey olur diye tadilat da yapamıyorlar. Özel izin vermek gerekiyor” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz 30 Ekim tarihinde Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 6.9 şiddetinde gerçekleşen depremde 116 vatandaş hayatını kaybederken geride kalan depremzedeler de barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

İzmir’in çeşitli noktalarında evleri hasar gören ve yıkılan insanlar gerek korkudan gerek de ‘acil yıkılması gereken yapı’ işaretinden dolayı çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Diğer yandan hazırlanan konteynır kente de ilerleyen günlerde geçişler yapılacak.

Tüm bunlarla birlikte Foça’da önemli bir gelişmenin yaşandığı belirtildi. İzmir’in sit alanları bakımından zengin olan ilçesinde vatandaşların arada kaldığı ifade edildi.

Depremde oluşan hasardan dolayı evlerine güçlendirme tadilatı yapamayan vatandaşların sorunlara yüz yüze geldiği aktarıldı.  

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan özel izin talep edeceği belirtildi.

Açıklamalar yapan Belediye Başkanı Gürbüz, “Belediye başkanları olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bu konuda toplantı yaptık. Biz onlardan özel bir maddeyle güçlendirme izni alacağız. İnsanların o evlere zorla girmesini istemiyoruz. Güçlendirme için belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde izinler isteyeceğiz. Bu da en doğal hakkımız. İnsanların evleri sıkıntılı... Bir şey olur diye tadilat da yapamıyorlar. Özel izin vermek gerekiyor” dedi.

Sit alanları bulunan diğer ilçelerin de aynı şekilde özel izin alınması yönünde refleks göstereceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir