MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir depremzedelere kucak açtı!
Güncel
10 Şubat 2023 Cuma 00:09

İzmir depremzedelere kucak açtı!

"İzmir Yardıma Koşuyor" kampanyası kapsamında yaklaşık 100 depremzede İzmir'e getirildi. Öte yandan depremlerden etkilenen aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, İzmir'in Çeşme ilçesindeki otel ve yazlıklara yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir'deki iş dünyası meslek örgütlerince başlatılan "İzmir Yardıma Koşuyor" kampanyası kapsamında yaklaşık 100 depremzede İzmir'e getirildi.

İzmir Ticaret Odasının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremzedelerin kente getirilmesi için organize edilen otobüslerle ilk etapta Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'dan vatandaşların geldiği ifade edildi.

3 otobüsle İzmir'e gelen çoğunluğu çocuk ve kadın 100'e yakın depremzedenin bir bölümü otellere yerleştirilirken bazıları ise kentteki yakınlarının yanına gitmeyi tercih etti.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan da 2 otobüsün İzmir'e doğru hareket ettiği belirtildi.

ÇEŞME DE 200 DEPREMZEDEYİ AĞIRLIYOR
Öte yandan depremlerden etkilenen aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, İzmir'in Çeşme ilçesindeki otel ve yazlıklara yerleştirildi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), Alaçatı Turizm Derneği ve İlçe Belediyesi organizasyonuyla depremin yıkıma neden olduğu illerden İzmir'e gelen depremzedeler, yetkililerce karşılandı.

Otellerin yanı sıra yazlıklarda da ağırlanacak depremzedelerin gıda, sağlık ve terapi ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışma başlatıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, depremzedeler için ilk etapta 500 oda ayırdıklarını, yaklaşık 1000 kişiyi ağırlayacaklarını belirtti.

İlçe halkı olarak misafirlerin gıda ve giyecek ihtiyaçlarını karşılama noktasında seferber olduklarını anlatan Oran, "Klinik psikologlarımız, doktor ve hemşirelerimiz, diyetisyenlerimiz ve berberlerimiz deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı ziyaret ediyorlar. Muayenelerini, görüşmelerini yapıyorlar. İhtiyaçlarını tespit edip sosyal hizmetlerimize bildiriyorlar. Biz de ihtiyaçları anında karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir de evini kaybedenlere barınma imkanı sağlamak için mücadele ettiklerini belirterek, "Ciddi talep görüyoruz. Şu anda kayıtlarımız yüzde 50'nin üzerine çıkmış durumda ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Çeşme olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah acıları dindirmeye bir nebze yardımcı oluruz." diye konuştu.

Depremzede çocuklar için giysi getiren vatandaşlardan Sergen Yılda da, ülkenin çok büyük bir felaket yaşadığını, çok üzgün olduklarını söyledi.

Yılda, "Tüm kalbimiz oradaki vatandaşlarımızla birlikte atıyor. Annem bir yandan televizyondan haberleri izlerken bir yandan da depremzedelere yardımda bulunmak amacıyla kazaklar ördü. Ben de yardım toplama merkezine getirdim." ifadelerini kullandı.

6500 kişiye sıcak yuva 
Yardım kampanyasının yanı sıra Seferihisar’daki otel ve pansiyon işletmecileri ile eşyalı kiralık ev sahiplerine Dayanışma Çatısı kampanyası ile çağrıda bulunan Seferihisar Belediyesi, Sığacık, Akarca ve Ürkmez’deki otellerden 350 oda ve 50 adet evin depremzedelere açtığının bilgisini verdi. Önümüzdeki günlerde en önemli ihtiyacın uzun vadeli barınma olacağını belirten Başkan Yetişkin, "Depremin ilk haftasında arama kurtarma ve bölgedeki insanların gıda ve su gibi temel ihtiyaçlara erişmesi sağlandı. Milyonlarca vatandaşımız şu an dışarıda. Bir an önce onlara sıcak ve güvenli bir ortam sağlamak için Seferihisar’daki otel işletmecilerine ve ev sahiplerine çağrı yaptık. Sağolsunlar ikinci günde 6500 kişilik konaklama kapasitesine eriştik. Kapasitenin artması için daha fazla başvurunun gelmesini bekliyoruz" dedi. (Haber servisi, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ömer. Ozel
 12 Şubat 2023 Pazar 20:35
Tek yaşıyorum afetzedelerdem bir aileyi misafir edebilirim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir