MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e kabus yaşatan 2 yangın da kontrol altında!
Güncel
11 Temmuz 2023 Salı 01:43

İzmir'e kabus yaşatan 2 yangın da kontrol altında!

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde öğlen saatlerinde çıkan yangınlar kente kabus gibi bir gün yaşattı.  Aliağa'daki yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın yaklaşık 7 saat sonra kontrol altına alındı. Menderes'te de alevlerle mücadele 11 saat sonra sonuç verdi.

İZMİR - İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde öğlen saatlerinde çıkan yangınlar kente kabus gibi bir gün yaşattı. 

İzmir'in Aliağa ilçesinde Çaltıdere Mahallesi'nde saat 13.45'te çıkan orman yangınına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 6 helikopter 21 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme ekibi müdahale etti.

7 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA 
Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın yaklaşık 7 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, saat 13.30'da İzmir'in Aliağa Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında ise Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanda çıkan yangınlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yumaklı paylaşımında, "İzmir Aliağa yangını ekiplerimizin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Menderes yangınını kontrol altına almak için ekiplerimizin müdahalesi aralıksız sürüyor." ifadelerini kullandı. 

15 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ 
Çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Aliağa'daki orman yangınında 15 kadar kişinin dumandan etkilendiğini ve durumlarının iyi olduğunu" bildirmişti.

2 EV KÜLE DÖNDÜ 
Aliağa'daki yangında gün içinde bölgede bazı evler tahliye edilirken, alevlerin sıçradığı 2 ev küle döndü.

MENDERES'TEKİ YANGIN DA KONTROL ALTINDA
Öte yandan Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi yakınlarında saat 14.00 sıralarında çıkan yangında ise 3 uçak, 8 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel söndürme çalışmalarına katıldı. 

Rüzgarın da etkili olduğu bölgede 3 TOMA, 3 su tankeri, 2 AFAD ekibi ve 5 ambulans çalışmalara destek verdi. 

Orman yangını ekiplerin yoğun süren müdahalesi sonucu yaklaşık 11 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

PİST AÇILDI, UÇUŞLAR BAŞLADI
Menderes'te ormanda çıkan yangın sonucu oluşan yoğun duman nedeniyle uçuşa kapatılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inemeyen uçaklar, yakın havalimanlarına yönlendiriliyor. Havalimanında saat 21.00’e kadar 18 uçak seferi iptal edilirken, gün içerisinde 12 uçak geldikleri güzergahlara veya yakın havalimanlarına yönlendirildi. Yangın söndürme çalışmalarındaki olumlu gelişme, uçakların iniş ve kalkış durumunu engelleyecek durumun ortadan kalkması dolayısıyla Adnan Menderes Havalimanı'na seferler normale döndü. 

2 PERSONEL TEDAVİ ALTINDA
Bu arada bölgede yangına müdahale eden 4 personel dumandan etkilendi. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan 4 personelden 2’si tedavisinin ardından taburcu edilirken, 2 personelin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. (AA, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir