MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e kentsel dönüşüm daire başkanlığı geliyor!
Ekonomi
31 Mayıs 2021 Pazartesi 10:31

İzmir'e kentsel dönüşüm daire başkanlığı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, deprem sonrasında çalışmaların yürütüldüğü proje ve rezerv alanlara yaptığı inceleme sırasında kent için önemli bir bilgi paylaştığı aktarıldı. Rezerv alana Millet Bahçesi yapılacağını duyuran Kurum'un, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın açılacağını da belirttiği öğrenildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz 30 EKim'de 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında başlatılan çalışmaları incelemek için İzmir'e geldi. Geride kalan hafta sonu kente gelerek mesai harcayan Bakan Kurum, depremden en büyük hasarı alan Bayraklı'da proje ve rezerv konut alanlarını ziyaret ederek bilgiler aldı.

AK Partili yöneticilerin Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın deprem bölgesindeki binaların dönüşümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bulunduğu çağrıyı Bakan Kurum'a ilettiği aktarıldı. Kurum'un da, "Değerlendirilecektir" cevabını verdiği öğrenildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, "Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması sürecinde 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faiz uygulamasının deprem bölgesindeki riskli tüm binaları kapsayacak şekilde düzenlenmesini cumuhrbaşkanımızdan talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız el atarsa sorun çözülür" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca rezerv alanda konutların yapılacağı bölgeye 360 bin metrekarelik Millet Bahçesi yapılacağı da ifade edildi.

Bakan Kurum'un Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın açılacağını müjdelediği belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir