MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e sarı kodlu fırtına ve toz taşınımı uyarısı!
Güncel
24 Nisan 2024 Çarşamba 08:07

İzmir'e sarı kodlu fırtına ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji İzmir dahil olmak üzere Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Marmara bölgelerindeki 17 şehir için sarı kodla 70-80 km/saati bulabilecek fırtına ve toz taşınımı uyarısı yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 17 kent için kuvvetli rüzgar/fırtına ve toz taşınımı uyarısı yaptı.  

MGM'nin web sitesinden yapılan ve Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli,  Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ile Uşak'ı kapsayan 'sarı' kodlu' uyarıları şöyle: 

- Bugün akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege’de, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır.

- Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Görsel: MGM

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir