MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e yangınlar için yeni müdürlük... Soyer: Felaketten vazife çıkardık!
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2021 Pazartesi 19:06

İzmir'e yangınlar için yeni müdürlük... Soyer: Felaketten vazife çıkardık!

Türkiye'de çok sayıda bölgede yaşanan orman yangınları sonrasında İzmir'de önemli bir karar alındı. Mecliste gündeme gelen ve kabul edilen önerge kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde orman köylerinde gerekli tedbirlerin alınması için şube müdürlüğü açılacak. Başkan Soyer, "Felaketten vazife çıkardık" bilgilendirmesini yaptı.
Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM)  toplantıda gündeme geçilmeden önce açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, son günlerde yaşanan felaketlere değindi. Türkiye'nin çok sayıda bölgesinde gerçekleşen yangınlarla büyük ormanlık alanların tahrip edilmesine ilişkin konuşan Başkan Soyer, Balıkesir ile Kemalpaşa'da meydana gelen trafik kazaları için de açıklamalarda bulundu. Soyer, ayrıca Tokyo'da düzenlenen olimpiyatlara da ayrı bir parantez açtı.



YANGINLARA VE TRAFİK KAZALARINA DEĞİNDİ
Soyer, "Bugün itibariyle 13 gündür devam eden yangınlarda sona gelindiğine dair haberler alıyoruz. Hem hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet hem de yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Evleri yanan, malları zarara uğrayan üreticilerimize geçmiş olsun diyoruz. Üst üste iki trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler de olmadı değil. Olimpiyatlarda başarılar göğsümüzü kabarttı. İzmir'den çok sporcu var, onlarla iftihar ediyoruz. İzmir'de büyük yangın çıkmasını önleyen itfaiye ve zabıtalarımıza teşekkür ediyoruz. Mesire yerlerinde, ormanlarda çok çalıştılar. 30'un üzerinde yangın başladığı anda söndürülebildi. Onlara çok şey borçluyuz. Yangın yerinde görev yapan 66 itfaiyeci kardeşimize yaptıkları canla başla görev için huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.  

KÖYLERDEKİ YANGINLAR İÇİN TEDBİR: YENİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde orman köylerinde gerekli tedbirlerin alınması için şube açılması yönünde önerge gündeme geldi. Madde kabul edildi. Mecliste yapılan açıklamada, orman köyü ve ormanlık alanlarda kuru otların temizlenmesi, anız yakılması gibi nedenlerle yangınlar çıktığına vurgu yapıldı. Ekonomik kayıplar, doğal hayatın etkilenmesi, ekolojik dengenin bozulmasına ayrı parantez açılırken kırsal alan yangınlarında profesyonelleşmek gerekliliğine dikkat çekildi. Her türlü olaya hazırlıklı olmak adına, yangınların artacağı konusundaki bilimsel gerçekler göz önüne alındığında can ve mal kaybının kaçınılmaz olduğu da hatırlatıldı. Bu kapsamda İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kurulması yönünde öneri sunuldu. Başkan Soyer, "Bu felaketten bir vazife çıkararak İzmir'de orman köylerinde tedbirler alacak şube için bilgilendirme yaptık" dedi.  
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir