MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'i ve CHP'yi sarsan ölüm: Aydoğan yaşamını yitirdi
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 21:56

İzmir'i ve CHP'yi sarsan ölüm: Aydoğan yaşamını yitirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir ve Bornova siyasetinin simge isimlerinden Dr. Süleyman Sırrı Aydoğan yaşamını yitirdi. 

GERÇEKİZMİR - İzmir acı bir vefat haberiyle sarsıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir ve Bornova siyasetinin simge isimlerinden Dr. Süleyman Sırrı Aydoğan yaşamını yitirdi. 

CHP Bornova İlçe Başkanlığı acı haberi, "1977-1980 ve 2004-2009 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı göevini yürüten Sayın Dr. Süleyman Sırrı Aydoğan'ın hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Başkanımıza Allah'tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı dileriz" mesajıyla duyurdu. 

Bornova'da 2 dönem belediye başkanlığı görevi yürüten Sırrı Aydoğan, Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığı döneminde de uzun süre Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği görevinde bulunmuştu. 

Aydoğan için Cuma günü Bornova’da tören düzenlenecek. Aydoğan’ın cenazesi ikindi namazına müteakip Bornova Merkez Cami’den kaldırılarak son yolculuğuna uğurlanacak.

SIRRI AYDOĞAN KİMDİR? 
Sırrı Aydoğan, 1947 yılında Bornova’da doğdu. Siyasete 1965 yılında CHP ile giren Aydoğan, partinin gençlik kolları ve ilçe teşkilatlarında çalıştı. 1977 yılında Bornova Belediye Başkanı olan Sırrı Aydoğan, bu görevini 12 Eylül 1980 İhtilali’ne kadar üç yıl boyunca sürdürdü. 2004 yılında Aziz Kocaoğlu’nun Ahmet Piriştina’nın ölümü üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından O'nun yerine Bornova Belediye Başkanı seçildi. İkinci kez geldiği görevi 5 yıl boyunca başarıyla yürüttü.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Doktor Sırrı Aydoğan, Aliye Aydoğan ile evli. Murat, Yusuf ve Senem adlı üç çocuk sahibi... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sezai Deveci
 22 Şubat 2024 Perşembe 19:32
Çok sevdiğimiz saydığımız büyüğümüzdü Allah rahmet eylesin
 Süleyman Tanrıöven (Armutlu eski Bld. Bsk.)
 22 Şubat 2024 Perşembe 10:06
Çok sevdiğim değerli bir abimiz idi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
 AAA
 22 Şubat 2024 Perşembe 00:56
İnsan öz abisini kaybetse inanın ben okadar üzülmem kişiliği ve sayginligiyla muhabbetiyle görüşleriyle bende farklı bir yeri vardı mekanı cenlet olsun değerli abimin aailesine sabirlar
 Mesut Ak
 21 Şubat 2024 Çarşamba 22:30
O SAYGIN BÜYÜĞÜM HEM TIP HEMDE DÜNYA DOKTORU; YERİ DOLDURULAMAZ SAYGIMLA RAHMETLER DİLERİM
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir