MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'i ve futbol dünyasını sarsan ölüm!
Spor
6 Haziran 2018 Çarşamba 10:02

İzmir'i ve futbol dünyasını sarsan ölüm!

İzmirli ünlü teknik direktör Ümit Kayıhan 64 yaşında hayatını kaybetti.

GERÇEKİZMİR - İzmir futbol camiası acı bir haberle sarsıldı. 

Futbolculuk kariyeri boyunca çok sayıda İzmir takımında forma giyen, teknik direktörlük kariyerinde de kentte ve ülke çapında çok sayıda takım çalıştıran futbol adamı Ümit Kayıhan yaşamını yitirdi. 

Bir süre önce zatürre ön teşhisiyle Urla Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Ümit Kayıhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 64 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Acı haber kenti ve futbol camiasını yasa boğarken, çok sayıda kulüp başsağlığı mesajı yayınladı. 

Kayıhan'ın cenaze namazı yarın Alsancak Hocazade Cami'nde öğle namazının ardından kılınacak. Kayıhan'ın vasiyeti üzerine cenazesi yazlığının bulunduğu Çeşme Alaçatı'da toprağa verilecek. 

OĞLUNDAN İLK AÇIKLAMA 
Hayatını kaybeden teknik direktör Ümit Kayıhan'ın oğlu Ekrem Kayıhan, "Babamın Türk futboluna emeği geçti. Türk futboluna katkı yaptı, çok üzgünüz." dedi. 

Kayıhan, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde açıklamada, Ümit Kayıhan'ı bu sabaha karşı kaybettiklerini söyledi.

Çok üzüntülü olduklarını belirten Kayıhan, "Söylenecek söz bulamıyorum. Arayanlara teşekkür ediyorum, herkes hakkını helal etsin. Babamın Türk futboluna emeği geçti. Türk futboluna katkı yaptı, çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.  

Babasında mitral kalp kapakçığı yetmezliği olduğunun söylendiğini aktaran Kayıhan, rahatsızlığı için henüz net bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. 

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR? 
Ümit Kayıhan (d. 28 Şubat 1954, İzmir) Türk eski milli futbolcu, teknik direktör. Birçok Anadolu takımını çalıştırmıştır. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve sezon sonu sözleşmesinin bitimiyle bu görevden ayrılmıştır.

Futbolculuk kariyeri
Futbola Göztepe altyapısında başladı ve 1970'li ve 1980'li yillarda Göztepe, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor'da forma giymiştir.

Milli takım kariyeri
Ümit Kayıhan, 2 kez Türkiye amatör millî takımı formasını giymiştir.

Teknik direktörlük kariyeri
Futbola vedasindan sonra teknik direktörlük yapmaya karar vermiştir ve bu nedenle futbolculuk kariyerinin ardından İngiltere'de antrenörlük eğitimi almıştır.. Sonra Türkiye'ye geri dönüp antrenörlük olarak çalışmaya başlayan Kayıhan, 2000-01 sezonunda Göztepe'yi 1. Lig Şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağlayan isim oldu. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve takımıyla Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasından sonra son kez takımın başında bulunmuştur. Sezon bitimine kadar süren sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmıştır. (Haber servisi, AA, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir