MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir için turuncu kodlu uyarı!
Güncel
7 Aralık 2021 Salı 08:37

İzmir için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için turuncu kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşlardan sel ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması hatırlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İZMİR İÇİN 'TURUNCU' UYARI!
İzmir için turuncu kodlu uyarı yapılırken, yağışların kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji tarafından dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapılan diğer iller Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta ve Muğla oldu. 

TURUNCU KOD NE ANLAMA GELİYOR?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

VALİLİK DE UYARDI!
Öte yandan İzmir'deki hava muhalefetine dair İzmir Valiliği'nden de uyarı yapıldı. Vatandaşlar sel baskını ve fırtınaya karşı uyarıldı. 

İzmir Valiliği'nin açıklaması şöyle: Bu akşam saatlerinde Kıyı Ege’de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2); kıyı ilçelerinde (Çeşme, Karaburun, Urla, Güzelbahçe, Seferihisar, Menderes, Torbalı ve Selçuk) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli ve şiddetli yağışların 07.12.2021 Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Başlama-Bitiş Zamanı 06.12.2021 21:00 - 07.12.2021 23:59

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış                          :1-5 kg/m²
Orta Kuvvette Yağış:          :6-20 kg/m²
Kuvvetli Yağış                    :21-50 kg/m²
Çok Kuvvetli Yağış            :51-75 kg/m²
Şiddetli Yağış                     :76-100 kg/m²
Aşırı yağış                          :100 kg/m² üzeri

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir