MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in 2 ilçesinde orman yangını paniği!
Güncel
10 Temmuz 2023 Pazartesi 15:06

İzmir'in 2 ilçesinde orman yangını paniği!

Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. 

Aliağa'nın Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. 

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 uçak ve 6 helikopter ile havadan, 21 arazöz, 6 su ikmal aracı, 9 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 300 personel ile karadan müdahale ediliyor. 2 TOMA, 4 su tankeri, 2 Sahil Güvenlik botu, 2 AFAD ekibi ve 3 ambulans da çalışmalara destek veriyor.



Bölgede bazı evler tahliye edilirken, alevlerin sıçradığı 2 ev küle döndü.

MENDERES'TEKİ YANGIN DA SÜRÜYOR
Menderes ilçesinde saat 14.00 sıralarında çıkan yangında ise 3 uçak, 8 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede 3 TOMA, 3 su tankeri, 2 AFAD ekibi ve 5 ambulans çalışmalara destek verirken, alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.



Menderes'teki orman yangınında alevler İTOB Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar ulaştı. Ancak şu an için sanayi bölgesini tehdit etmediği belirtildi. Develi, Tekeli, Pancar kırsal mahalleri arasında etkili olan yangına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.  Yangının, Develi Mahallesi'nin İncirlik mevkisindeki ormandan başladığı belirtildi. Yangının başladığı bölgenin vatandaşlar tarafından çoğunlukla piknik alanı olarak kullanıldığı bir yer olduğu öğrenildi.

Her iki yangında toplam 8 uçak, 14 helikopter, 52 arazöz, 18 su ikmal aracı, 17 iş makinesi, 8 ilk müdahale yer ekibi ile 660 personel görev yapıyor.

KÖŞGER'DEN SON DURUM RAPORU 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin kısa sürede yangına müdahaleye başladığını belirtti.

Müdahalenin sürdüğünü bildiren Köşger, şunları kaydetti: İki ayrı bölgede çıkan orman yangını devam ediyor. Aliağa’da yerleşim birimini tehdit ediyordu, oradaki tahliyeyi tamamladık. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tüm olanaklarıyla havadan ve karadan müdahale ediyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, polis ve jandarma TOMA'larla, DSİ, Karayolları ve de diğer bölge müdürlükleri elindeki iş makinalarıyla da yangına müdahale ediliyor. Menderes'teki yangın şu an için yerleşim birimini tehdit etmiyor. Sanayi bölgesine yakın, oraya gelmesini engellemeye çalışıyoruz.

SOYER'DEN AÇIKLAMA 
Yangınlar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aliağa ve Menderes'de iki ayrı orman yangınına ekiplerimiz hızla intikal etti. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınması için ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle var gücüyle çalışıyor. Yangınlar için çok kiritik bir döneme girdik. Lütfen azami dikkat" ifadelerini kullandı. (Haber servisi, AA, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir