İzmir'de 11 yılla aranan firari yakalandı!
Engelli çocuklar, lemurlarla tanıştı
Eski Milli Futbolcu Gökhan Gönül gözaltına alındı
İzmirli Didem öğretmen İngiltere'den ödülle döndü

İzmir’in önemli sağlık kurumlarından biri olan Bozyaka Devlet Hastanesi’nde tahliye sürecinin başlayacağı bildirildi. 1995 yılında hizmete giren hastanenin, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından boşaltılacağı ifade edildi.
Karara tepki gösteren Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanenin tamamen kapatılmasının hem bölgedeki sağlık hizmetlerini aksatacağını hem de diğer devlet hastanelerinin kapasitesini zorlayacağını belirtti.

“Bozyaka üzerine neden yoğunlaşıyorsunuz?”
Açıklamasında İzmir’de daha önce acil boşaltılma kararı verilen başka hastanelerin de bulunduğunu hatırlatan Doğruyol, şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin pek çok köşesinde şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte kapatılan devlet hastanelerine İzmir’de Bozyaka Hastanesi’nde dahil edildi. Depreme dayanıksız olmasından dolayı Bozyaka Devlet hastanesinin yenilenmesi elbette önemli. Ancak Bozyaka Hastanesi’nin yenilenmesinden daha önce depreme dayanıksız olan, acil boşaltılma kararları olan farklı hastanelerimizde var. Mesela bu hastanelerden bir tanesi de İzmir Eğitim Diş hastanesi acilen boşaltılma kararı olan hastanede hekiminden temizlik personeline kadar herkes görev yapmaktadır.
Soruyoruz? özellikle Bozyaka Hastanesi’nin üzerine yoğunlaşmanızın sebebi nedir?
Özel hastanelere rant sağlama çabası mı?
Eğitim Araştırma hastanesi olmasına rağmen yıllarca, doğum, çocuk, kardiyoloji, göğüs vb. poliklinikleri açmamanızın ve şimdi de biz hastanenin bir bölümünde hizmet devam etsin diye çırpınırken, hastanenin komple yıkılarak yenilenmesini isteyenlerin çabası o bölgede bulunan özel hastanelere rant sağlama çabası mıdır? O bölgede hizmet veren Yeşilyurt Devlet Hastanesinin, diğer adıyla Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Bozyaka’nın tümden yıkılmasıyla Yeşilyurt hastanesinin bölgede tek kalacağından dolayı hastanenin yoğunluğundan dolayı o bölgedeki hastalara hizmet vermesi mümkün değildir bundan dolayıdır ki, bizim uzun süreden bu yana her zaman söylediğimiz Bozyaka Hastanesi’nin yan tarafında bulunan R Blok’un hizmete devam etmesinde büyük yarar vardır. En azından poliklinik hizmetlerinin ve küçük çaplı görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerinin orada devam etmesiyle vatandaşlarımızın hizmet alması, mağdur olmaması çok önemlidir.
Özel hastaneye gitmeleri muhtemel
Özellikle kış aylarında Yeşilyurt Devlet hastanesinin o bölgedeki vatandaşların tümüne hizmet etmesi mümkün değildir. Doğal olarak bu vatandaşlarımız ya o bölgedeki özel hastaneye gidecektir, ya da bölgeye çok uzak olan Şehir Hastanesine gitmek zorunda kalacaklardır. Öyle öngörüyoruz ki vatandaşlarımız, uzak olan hastanelere değil, genel itibarıyla ücretini vererek o bölgede ki özel hastaneye gitmeleri muhtemeldir.
Bozyaka hastanesine bu kadar yoğunlaşmanın altında yatan gerçek, gerçekten birilerinin Bozyaka Hastanesi’nin acilen yıkılmasını istemesi midir?
Zemin etüdü için illa binanın yıkılması mı gerek?
Bozyaka’da zemin etüttü ile ilgili binayı yıkıp zemin etüttü yapacağım diye zorlayan şirketi de kocaman arsanın içeresinde zemin etüdünün yapılması için illa ki binanın yıkılması mı gereklidir diye sormak istiyoruz.
Bozyaka Hastanesi’nin yıkılmasıyla yeniden yapılması süresini bugünden söylüyor ve iddia ediyoruz, en az beş yıldır. Beş yıl boyunca o bölgedeki vatandaşlarımız sağlık hizmeti almakta zorlanacaklardır.
Amacınız farklı hesaplar peşinde koşmak mı?
Bozyaka Hastanesi’ni boşaltma kararı alan bürokratlara tekrardan seslenmek istiyoruz hedefiniz amacınız vatandaşa hizmet etmek midir? ya da farklı hesaplar peşinde koşmak mıdır?
Daha önce yenilenen Bornova Devlet Hastanesinde hizmet bahçede kurulan konteynerlerde verilmişken, Bozyaka Hastanesinde R blokta hizmetin devam etmesinin önündeki engel nedir?
Lütfen yetkili arkadaşlarımız bunu bize açıklasınlar. Hastanenin Bakanlık kararıyla boşaltılacağı yönünde bilgilerimiz mevcuttur. Bakanlık bürokratlarımızın İzmir‘le ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olması mümkün değildir. Doğal olarak bizde, İzmir’deki bürokratlarımızın bakanlıktaki bürokratlarımızı yanlış bilgilendirdiği kanısı mevcuttur. Tekrar söylüyoruz. Devletin ve milletin menfaati için Bozyaka Hastanesi’nde hizmet devam etmelidir.”






Sayfa başına git