MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Romanlar Vekillerinden o karikatüre sert tepki!
Politika
18 Mayıs 2020 Pazartesi 10:32

İzmir'in Romanlar Vekillerinden o karikatüre sert tepki!

İzmir’in AK Parti ve CHP'li Roman milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla Leman Dergisi’nde Romanlarla ilgili ayrımcı ve itham içeren ifadelere tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Roman milletvekilleri CHP’li Özcan Purçu ve AK Partili Cemal Bekle, Leman Dergisi’nde yayınlanan bir karikatüre ortak tepki gösterdi. 

Ünlü mizah dergisindeki karikatürde yer alan 'Çingene gibi' ve “Bi de altı tane nikah şekeri atmış cebine” ifadeleri iki İzmir Milletvekili'nin ve sosyal medyada çok sayıda kullanıcının isyanına neden oldu. 

Romanlarla ilgili ayrımcılık içeren ifadeye iki vekilden kınama mesajları gelirken, özür çağrısı da yapıldı.  

PURÇU: KINIYORUM
CHP’li Purçu, “Roman halkını çingene olarak tanımlayarak ayrımcı dil kullanmak Mizah değildir!  “Bi de altı tane nikah şekeri atmış cebine” diyerek Romanları hırsız olarak itham etti! Leman Dergisi’ne yakışmadı! Leman Dergisi ayrımcı ve ırkçı bir dil nasıl kullanır! Roman halkı adına kınıyorum” ifadelerini kullandı.

BEKLE: ÖZÜR DİLEYİN
AK Partili, Bekle ise, “Mizah olsun diye, insanlar gülsün diye yayın yapıyorsunuz diye biliyoruz biz sizi  Leman Dergisi… !!! Roman halkını rencide eden, ayrıştıran karikatürünüze hiç gülmedik!!!! Bu karikatür için derhal özür dilemelisiniz! Hala bu dil hala bu zihniyet kınıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Roman Milletvekili Bekle’nin gösterdiği tepkiye LeMan Dergisi kurumsal olarak yanıt verdi. Dergi, “Sayın Cemal Bekle, karikatürün hiçbir noktasında bir Roman yok, Roman toplumuyla.Bu dili kullanan, Roman toplumundan böyle bahsedenlerin bayağılığıyla Bukowski’nin bir kitabına atıfta bulunarak alay ediliyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir