MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in TBMM karnesi... Grafikli rapor: Hangi vekil/ne yaptı?
Politika
30 Nisan 2018 Pazartesi 11:06

İzmir'in TBMM karnesi... Grafikli rapor: Hangi vekil/ne yaptı?

24 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesi parlamentonun kapanmasına sayılı günler kala İzmir Milletvekilleri’nin karnesi de netleşti. 5 partinin İzmirli 26 milletvekilinin kanun teklifi, araştırma önergesi ve yazılı soru önergesi çalışmaları raporu çarpıcı istatistikleri beraberinde getirdi.

GERÇEKİZMİR – Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken seçimde sandık başına gitmeye hazırlanırken, parlamentoda da yasama döneminin sona ermesine günler kala İzmir Milletvekilleri’nin karnesi de büyük ölçüde netleşti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) son güncel kayıtlarına göre grubu bulunan 5 partinin İzmirli 26 milletvekilinin kanun teklifi, araştırma önergesi ve yazılı soru önergesi çalışmaları raporu çarpıcı istatistikleri beraberinde getirdi.

2015 yılının Kasım ayında yapılan genel seçimlerin ardından geçen 2.5 yıllık çalışma süresinde İzmir Milletvekilleri toplamda 1726 soru önergesi verirken, 134 meclis araştırma önergesi ile 236 kanun teklifine de imza koydular. 

EN AKTİF CHP 
Üç alandaki çalışma raporunda başı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmirli milletvekilleri çekti. Geride kalan 2.5 yılda TBMM’ye 1072 soru önergesi sunan CHP İzmir Milletvekilleri, 82 farklı konuda meclis araştırması isterken, 148 de kanun teklifi verdi. 

BAKAN 3 ALANDA DA ZİRVE YAPTI 
TBMM’nin İzmirlileri arasında en çalışkan isim CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Bakan üç çalışma alanında da başı çekerken, TBMM kayıtlarının son güncel raporuna göre 537 yazılı soru önergesiyle bir rekora göz kırptı. CHP İzmir Milletvekili Bakan ayrıca 41 meclis araştırma önergesi ve 84 kanun teklifinde de ilk imza sahibi oldu. 

DİĞER PARTİLERDE SON DURUM 

AK PARTİ 
İktidar partisi olmanın olağan durumu gereği herhangi bir kanun teklifi ya da meclis araştırma önergesine imza koymayan AK Partili 7 İzmir Milletvekili arasında yazılı soru önergesi veren tek isim Atilla Kaya oldu. Kaya’nın verdiği tek soru önergesi üç alandaki çalışma raporunda AK Parti hanesinde yegane istatistik olarak kayıtlara geçti. 

MHP 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 2 İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Oktay Vural, 2.5 yıllık çalışma dönemlerinde aktif çalışmalarıyla dikkat çekerken partinin istatistiklerde CHP’nin ardından HDP ile ikinci sırada olmasını sağladı. MHP’li 2 İzmir Milletvekili toplamda 177 yazılı soru önergesi verirken, 24 meclis araştırma önergesi ve 57 kanun teklifine de imza koydu. 

HDP 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilleri soru önergesi alanında aktif bir çalışma periyodu geçirdi. Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü toplamda 314 yazılı soru önergesi verdi. Bu sayı meclis araştırma önergesinde 23, kanun teklifinde ise 17’de kaldı. 

İYİ PARTİ 
CHP’nin 24 Haziran erken seçimleri yolunda gündeme damga vuran hamlesiyle 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılması sonucu TBMM’de oluşan yeni grupta İzmir Milletvekili sayısı da ikiye çıkmıştı. İYİ Parti’ye kuruluş aşamasında CHP’de istifa ederek katılan Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile adı ‘Milli İrade Formülü’ olarak açıklanan hamleyle İYİ Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın 2.5 yıllık çalışma raporu da TBMM kayıtlarında İYİ Parti çatısında toplandı.

Buna göre İYİ Parti’nin 2 İzmir Milletvekili toplamda 162 soru önergesi, 5 meclis araştırma önergesi ve 14 kanun teklifindeki imzalarıyla önemli bir istatistik sağladı. 

ÜÇ ALANDA PARTİ PARTİ İZMİR İSTATİSTİKLERİ







ÜÇ ALANDA VEKİL VEKİL İZMİR İSTATİSTİKLERİ





Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İsmail Hakkı
 30 Nisan 2018 Pazartesi 22:25
Adam tek başına siyasi parti gibi çalışmış verdiğim oy anamızın ak sütü gibi helaldir
 İzmir Tam 35
 30 Nisan 2018 Pazartesi 14:20
Murat bakan bu Meclis’e çok yakışıyor
 Command
 30 Nisan 2018 Pazartesi 12:28
Adam görevini layıkı ile yerine getirmiş helal olsun ???????
 
 30 Nisan 2018 Pazartesi 11:43
En Çalışkan'ı Zekeriya temizle alkış alkış alkış
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir