MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in akıllı bisiklet servisi ülkenin en pahalısı
Güncel
25 Kasım 2017 Cumartesi 12:08

İzmir'in akıllı bisiklet servisi ülkenin en pahalısı

BİSİM fiyatlarıyla Türkiye şampiyonu oldu. Kiralama ücretleriyle benzerlerine fark atan İzmir’in akıllı bisiklet servisi en pahalı sistem unvanını da ele geçirdi.

18 Ocak 2014 tarihinde hizmete açılan ve 33 istasyonda 500’ü aşkın bisikletle hizmet veren BİSİM art arda gelen zamlarla Türkiye şampiyonu oldu. Bugüne dek 1 milyonu aşkın İzmirlinin kiraladığı akıllı bisikletler diğer illerdeki örneklerine göre adeta cep yaktı.

Hizmete girdiği 2014 yılında saatlik kiralama ücreti 2 lira olan BİSİM, her yıl gelen zamlarla birlikte toplu ulaşıma alternatif olmaktan çıkarak yükselen ücretleriyle otobüs, vapur, metro, tramvay ve İZBAN’a rakip oldu. Saatlik 2 lira 60 kuruş karşılığında kiralanan ve halen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce işletilen akıllı bisiklet kiralama sistemi Türkiye’nin de en pahalısı oldu.

İKİ KERE ZAM
İzmir haricinde benzer hizmeti sunan diğer 11 ilde yerel yönetimler uyguladıkları düşük fiyat politikası ile dikkat çekiyor. Bisiklet kenti İzmir hedefiyle kullanıma sunulan İzmir’in kiralık bisikletleri ise açıldığı gündem bu yana yaklaşık yüzde 30 oranında zamlandı ve kiralama ücretleri de 60 kuruş arttı.

YARI FİYATINA
Benzer sistemi kullanan illerden İstanbul’da İSBİKE adlı sistem 2,50 lira karşılığı hizmet sunarken, Gaziantep’in Gazibis’i ise 2 lira 40 kuruşluk fiyatıyla İzmir’e en yakın şehirler oldu. İlk 6 dakikası ücretsiz hizmet veren Bursa’nın ‘Nilespit’ sisteminden saatlik 1 lira karşılığında bisiklet kiralanabilirken, Antalya Antbis’te 1 lira, Kayseri Kaybis ilk yarım saati ücretsiz olmak üzere 50 kuruştan, Çanakkale Çabis 1,5 liradan, Mersin Kentbis 1 liradan, Eskişehir ESBİS 2 liradan, Kocaeli Kobis 1 liradan, Ordu’nun akıllı bisiklet sistemi ise yarım saati 1 liradan kiralama hizmeti sunuyor. (ERMAN ŞENTÜRK-EGE TELGRAF)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir