MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘İzmir’in altın kızları’ farkındalık yaratıyor
Güncel
25 Mayıs 2024 Cumartesi 12:48

‘İzmir’in altın kızları’ farkındalık yaratıyor

STK’ların “Beşi bir yerde” diye isim taktığı çok konuşulan bu kadınlar, her yerde, her eylemde, her türlü etkinlikte kadın sorunlarına dikkat çekiyor, toplumda farkındalık yaratıyor.

Farklı kadın derneklerinde yıllarca görev yapan beş kadın temsilci, bu kez kurdukları emekli derneği çatısı altında topluma hizmet vermek için bir araya geldi.

İzmir’de kadın derneklerinin “Beşi bir yerde” diye isim taktığı STK’ların ayrılmaz beş kadın temsilcisi, güçlü birliktelikleri, üretkenlikleri, enerjisi ve bitmeyen, tükenmeyen sevgileriyle, “dostluk ve emeğin” en güzel örneğini sergileyerek, bir süre önce kurdukları, “Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği” çatısı altında buluştular. 20 yıla yakın dostluk ve emeklerini, bu kez emekli sorunlarına dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla yan yana gelerek taçlandırdılar.

Türk Kadın Hareketi İzmir Temsilcisi Mesude Öney, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Geçmiş Dönem Başkanı Emel Denizaslanı, Kordon Soroptimist Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı İlknur Becerik, İzmir İş Kadınları Derneği Temsilcisi Berrin Demirtaş ve Türk Dünyası Kadınları Geçmiş Dönem Temsilcisi Nefise Ünaldı, kadın cinayetleri, kadına şiddet, küçük yaşta evlilikler ve kadın hakları gibi sorunlarla ilgili olarak yıllarca etkinlik ve çeşitli eylemlerle toplumda farkındalık yarattılar, kamuoyu oluşturdular.

İzmir’in ayrılmaz beşli kadını, bu kez emeklilerin sesinin daha “gür’ çıkmasını sağlamak amacıyla emekli derneği çatısı altında bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

Gönüllerimiz genç, yüreklerimiz cesur

“Yıllarca kamu ve özel kuruluşlarda hizmet verdikten sonra saçlarımızı ağartarak farklı kadın derneklerinde, platformlarda, oluşumlarda bir araya geldik. Kadına yönelik çalışmalarda, kurduğumuz güzel dostluklarla omuz omuza mücadele verdik. Emeklilerin sorunlarını dile getirmek için yan yana, birlikte olmaya karar verdik. Bu girişimimizin tüm emeklilere ve emekçilere ilham vermesini diliyoruz. Amacımız, sadece emekliler olarak haklarımızı savunmak, yaşam koşullarımızı iyileştirmek için mücadele etmekle sınırlı değil, aynı zamanda ilerlemiş yaşımıza rağmen gönüllerimizin genç, yüreklerimizin cesur olduğunu göstermektir.”

Cumhuriyet’e ve Atatürk’e borcumuz var

“İzmir’in ayrılmaz beşlisi, yıllardır süren birlikteliklerini, kurdukları dostluk ve emeğe bağladıklarını belirterek, şöyle özetledi:

“Beş ayrı sivil toplum temsilcisi olarak dostluğun tadını aldık. Zamana ve mesafeye meydan okuyor, her durumda yan yana geliyor, birbirimizi motive ediyor, olduğumuz gibi kabul ediyor, cesaretlendiriyor ve güçlendiriyoruz. İşte gerçek dostluk böyle bir şeydir. Her birimiz farklı yeteneklere, düşüncelere ve ilgi alanlarına sahibiz. Birlikte geçirdiğimiz zamanlarda yeni şeyler öğreniyor, büyüyor ve topluma hizmet ediyoruz. Çünkü bizlerin Atatürk’e ve zor şartlarda kurulan bu Cumhuriyet’e borcumuz var. Ne yapsak azdır.”

 “Birlikten güç doğar” dediler

Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği’nin (ÇEKAD)başkanlığını yapan Emel Denizaslanı, “Bundan böyle emekli kadınlar sahipsiz değil. Sesimiz daha gür çıkacak. Haklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Emeklileri bilgilendirmek amacıyla başlattığımız sokak ve mahalle eylemlerimiz devam edecek” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir