MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in büyük dönüşüm projesinde kritik gelişme!
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2022 Perşembe 13:19

İzmir'in büyük dönüşüm projesinde kritik gelişme!

Gaziemir ilçesindeki Aktepe ve Emrez mahalleleri kapsayan projede kritik bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi dönüşüm alanında kalan ve imar planında konut adasına isabet eden mülkiyeti Hazine ve Gaziemir Belediyesi'ne ait olan taşınmazların devrini onayladı. 

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi kentteki dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziemir ilçesindeki Aktepe ve Emrez mahalleleri kapsayan projede kentsel dönüşüm için İZBETON formülü devreye alınırken, süreçte kritik bir gelişme yaşandı. 

Büyükşehir Belediyesi dönüşüm alanında kalan ve imar planında konut adasına isabet eden mülkiyeti Hazine ve Gaziemir Belediyesi'ne ait olan taşınmazların devrini onayladı. 

İlgili encümen kararında "5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin 5998 sayılı Kanunun 1. maddesi doğrultusunda, İzmir İli, Gaziemir İlçesi "Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" sınırı içinde kalan ve imar planında konut adasına isabet eden mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Gaziemir Belediyesine ait olan ve ekli listede mülkiyet bilgileri ile 2022 yılı harca esas toplam devir bedellerinin dökümü yapılan taşınmazların Belediyemiz adına devirlerinin sağlanması" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir