MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in cennet köşesindeki sondaj planına bakanlık freni!
Ekonomi
3 Nisan 2024 Çarşamba 12:43

İzmir'in cennet köşesindeki sondaj planına bakanlık freni!

İzmir'in Urla ilçesinin cennet köşelerinden biri olan Altınköy'de Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan sondaj planı bakanlığın ÇED dosyasını iptal etmesiyle sonlandı. 

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Urla ilçesindeki Altınköy bölgesinde yapılması planlanan jeotermal projesine bakanlık freni geldi. 

İlçenin cennet köşelerinden biri olan Altınköy'de Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan sondaj planı bakanlığın ÇED dosyasını iptal etmesiyle sonlandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden kararla ilgili yapılan açıklamada, "İlimiz, Urla İlçesi, Yağcılar Mahallesi Altınköy civarında  Er:3415965 ve 1636 Numaralı Jeotermal Kaynak Arama Sahasında Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Jeotermal Kaynak Arama Projesi (1 Adet Sondaj)"   projesine esas hazırlanarak Valiliğimize (Müdürlüğümüze) sunulan Proje Tanıtım Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 5. Maddesi 2. Bendi a. Fıkrası hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır" denildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir