MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in efsane kahvaltıcısı kapatıyor mu?
Güncel
18 Eylül 2026 Cuma 20:17

İzmir'in efsane kahvaltıcısı kapatıyor mu?

İzmir’in Bergama ilçesinde senelerdir kahvaltı dükkanı işleten 96 yaşındaki Eşref Taşkın'ın dükkanını kapatma kararı aldığı iddiası sosyal medyada gündem oldu.

İzmir Bergama'da doğup büyüyen Eşref Taşkın, dedesinin ve babasının yoğurtçuluk ve sütçülük mesleğini devralan Eşref Amca, 14 yaşından beri emek verdiği dükkanını kapatacağı iddiasıyla gündem oldu. Yıllar içinde dükkanı kahvaltı salonuna çeviren ve azmiyle bilinen Eşref Taşkın, erken saatlerde dükkanını açmasıyla tanınıyor.

UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRINI AÇIKLAMIŞTI 1

UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRINI AÇIKLAMIŞTI

İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan vazgeçmeyen Eşref Amca, daha önceki röportajlarında rüyasında bile çalıştığını söylerken, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını da “içini ferah tutmak, küçük şeylerden mutlu olmak ve stresten uzak durmak” diye özetlemişti.

BERGAMA'NIN SİMGE DÜKKANLARINDAN 2

BERGAMA'NIN SİMGE DÜKKANLARINDAN

Bergama'nın simge dükkanlarından biri haline gelen ve birçok ünlünün de ziyaret ettiği Eşref Amca'nın dükkanını kapatacağına dair iddia ilçe halkı tarafından üzüntüyle karşılandı.

Eşref Taşkın'ın kahvaltı salonunu ne zaman kapatacağına ilişkin henüz net bir bilgi paylaşılmazken, bu kararın nedeni de açıklanmadı.

Bergama'nın efsane kahvaltıcısı. Eşref Amca dükkanını kapatıyor mu? 3

Kore Savaşı'na katılan ve vatani görevini yerine getirdikten sonra Bergama'ya dönerek çalışmaya başlayan Eşref Taşkın, kahvaltıda misafirlerine; Bergama tulumu,zeytin, bal-kaymak, yumurta, çıtır ekmek ve ballı süt sunuyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir