MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in kaç ilçesi var?
Güncel
11 Ekim 2024 Cuma 18:51

İzmir'in kaç ilçesi var?

Ege Bölgesi'nde yer alan İzmir, ülkemizin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ege'nin incisi olarak da adlandırılan İzmir, kendine has kültürel özellikleriyle adından söz ettirmeyi başaran bir ilimizdir. İzmir ilçeler haritası ile kaç tane ilçesi var ve nüfusu kaç? İşte, detaylar...

İzmir'in 30 ilçesi bulunmaktadır.

İzmir'in en kalabalık ilçeleri 2023 itibariyle 523 bin 487 nüfusu ile Buca, 476 bin 500 ile Karabağlar ve 447 bin 553 kişi ile Bornova’dır.

Nüfusu en az ilçeler ise sırasıyla 12 bin 94 ile Beydağ, 13 bin 379 ile Karaburun ve 29 bin 205 kişi ile Kınık olmuştur.

İzmir 4 milyon 479 bin 525 kişilik nüfusu ile İstanbul ve Ankara’nın ardından Türkiye’nin en büyük üçüncü kentidir. İzmir nüfusunun 2 milyon 221 bin 180’i erkek, 2 milyon 258 bin 345’i ise kadın vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. İzmir'in nüfusu Türkiye nüfusunun %5,25’ini oluşturmaktadır.

İŞTE İZMİR'İN TÜM İLÇELERİ:

Aliağa

Balçova

Bayındır

Bayraklı

Bergama

Beydağ

Bornova

Buca

Çeşme

Çiğli

Dikili

Foça

Gaziemir

Güzelbahçe

Karabağlar

Karaburun

Karşıyaka

Kemalpaşa

Kınık

Kiraz

Konak

Menderes

Menemen

Narlıdere

Ödemiş

Seferihisar

Selçuk

Tire

Torbalı

Urla 

İlçelerin toplamıyla birlikte İzmir ili yaklaşık  11906.85 km2  yüzölçümüne sahip. 

İzmir Merkez İlçeleri

Ege’nin incisi İzmir’in toplam 30 adet ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerden kimi nüfus bakımından daha fazlayken kimi ilçenin ise nüfus yoğunluğu daha azdır. Genel olarak nüfus Buca, Bornova ve Karabağlar’da toplanmıştır. Bu ilçeler en kalabalık ilçeler olarak geçmektedir. Beydağ, Karaburun ve Kınık ilçeleri ise nüfus yoğunluğunun daha az olduğu ilçelerdir. İzmir’in toplam ilçe sayısına oranla 11 tane merkez ilçesi bulunmaktadır. İzmir’in merkez ilçeleri şunlardır: Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir