MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in kalbinde kadınların yarışı!
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 11:33

İzmir’in kalbinde kadınların yarışı!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yerel seçimleri sıra dışı bir yarışa sahne olacak. İlçede CHP, AK Parti, İYİ Parti ve TİP’in ardından Memleket Partisi de kadın adaylarla sandığa gitme kararı aldı. İlçe adaylarını tanıtım toplantısıyla duyuracak DEM Partisi'ndeki eş başkan/eş başkan adaylığı uygulaması göz önüne alındığında yarışa bir kadın aday daha katılacak.

GERÇEKİZMİR – Kadın temsilinin her sandık döneminde tartışma konusu olduğu Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayıma geçilirken, İzmir’in kalbindeki tablo dikkat çekiyor. 

İzmir’in merkez ilçesinde partiler adaylarını bir bir belirlerken yerel seçim sandığı sıra dışı bir yarışa sahne olacak.  

İlçede yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sandığa Belediye Başkanı Abdül Batur yerine Nilüfer Mutlu Çınarlı ile gitme kararı alırken, AK Parti’de İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı Konak Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. 

İYİ Parti de Konak ilçesi için dikkat çeken bir karar aldı. İYİ Parti’nin Konak Belediye Başkan Adayı kentte sivil toplum ve iş dünyasının tanınan isimlerinden Huriye Serter oldu. 

Konak sandığında bir kadın aday kararı de Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) geldi. Geride kalan hafta sonu İzmir’de 14 adayını daha açıklayan TİP, Gülhan Atış’ı Konak Belediye Başkanı olarak gösterdi.

Listelerini Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği son gün olan dün teslim eden Memleket Partisi de Konak’taki yarışa bir kadın adayla katıldı. Memleket Partisi’nin Konak Adayı sosyal güvenlik müşaviri Dilek Ete oldu. 

İzmir'de ilçe belediye başkan adaylarını belirleyen DEM Partisi'nde 'Konak kararı' henüz belli olmasa da 'eş başkanlık/eş başkan adaylığı' uygulaması nedeniyle tanıtım toplantısının ardından İzmir'in kalbindeki yarışa bir kadın aday daha katılmış olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vatansever
 21 Şubat 2024 Çarşamba 12:56
Kadınların yarışması iyi olmuş fakat,Konak Ak partiye geçecek bakılırsa.Vekil hanım açık ara önde gidiyor.Sokaktaki vatandaşta karşılık bulan ve milletvekil olduğu için tanınan bir aday.Bekleyip,göreceğiz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir