MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in o ilçesindeki 40 konut için özelleştirme kararı
Güncel
2 Ağustos 2021 Pazartesi 08:59

İzmir'in o ilçesindeki 40 konut için özelleştirme kararı

Torbalı'da bulunan TOKİ konutlarındaki bir blok için özelleştirme kararı çıktı. 40 adet dairenin yer aldığı taşınmaz için 300 bin TL'lik geçici teminat bedeli belirlendi. Bölgede arz fazlalığı olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca taşınmazın uzun süredir boş olmasından dolayı bazı dairelerde camların kırıldığı, kapıların zorlandığı ve zarar gördüğü ve bu nedenlerden dolayı yıpranmalar olduğu belirtildi. Bazı dairelere ise kuşların girerek yuva yaptığı da tespit edildi. 

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB) Torbalı'nın Yazıbaşı Mahallesi'nde yer alan 40 konut için harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOK) tarafından yapılan C1-9 Blok için özelleştirme kararı çıktı.  

Dosyada taşınmaza ilişkin, "Konu taşınmaz; “Bahçelievler Mahallesi, 9109 Sokak, TOKİ Evleri Sitesi, No:19-3I C9 Blok, Torbalı/İzmir” açık adresinde yer alan kat mülkiyetine konu 40 adet mesken nitelikli bağımsız bölümdür" bilgilendirmesi yer aldı. 

Taşınmazın, 840 konut 24 derslikli ilköğretim okulu ve çarşı merkezini içeren TOKİ Yazıbaşı Beldesi projesi içerisinde kaldığı belirtildi.  Raporda, "Bölgenin doluluk oranının gözleme dayalı olarak yüzde 40-50 bandında olduğu tahmin edilmektedir. Bölgede, fiili durum itibari ile arz farzladır" notunun bulunduğu görüldü. 

BAZI DAİRELERDE TESİSATLAR ÇALINMIŞ BAZILARINA İSE KUŞLAR YUVA YAPMIŞ

Taşınmazın durumuna dair bilgiler verilirken, yerin birinci derece deprem bölgesi olduğu hatırlatıldı. Taşınmazın boş durumda bulunduğu belirtilirken yapılan açıklamada, "Bila tarihli mimari projesine göre C1-9 Blok’un zemin kat ve normal katlarının her birisinde 4 adet mesken olmak üzere blok içerisinde toplam 40 adet, 3+1 tipinde, 109 m² büyüklüğe sahip mesken nitelikli bağımsız bölüm projelendirilmiştir. Yerinde yapılan incelemelerde, C1-9 Blok’un vaziyet planındaki konumu, toplam kat adedi ve bağımsız bölüm sayısı olarak projesi ile uyumlu olduğu, blok içerisindeki bağımsız bölümlerin alan ve iç mekan düzenlemesi olarak mimari projesi ile uyumlu olduğu görülmüştür. Saha incelemeleri sırasında, taşınmazın uzun zamandır boş olmasına bağlı olarak dairelerin kapılarının zorlanarak açıldığı, giriş kapılarının ve iç kapıların zarar gördüğü, bloğun ana elektrik tesisatının söküldüğü/çalındığı, bazı dairelerde hurda değeri olan elektrik tesisatı, iç kapılar, kalorifer petekleri, armatürler vb. imalatların kısmen söküldüğü/çalındığı görülmüş, zemin kat, 1. ve 2. normal kattaki dairelerin camlarının kırıldığı ve buna bağlı olarak yağmur suyu vb. olumsuz hava koşullarına bağlı yıpranmaların oluştuğu, 8. ve 9. normal kattaki dairelerin balkon kapılarının açık olması nedeniyle bu kattaki dairelere kuşların yuva yaptığı tespit edilmiştir" denildi. 

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı mesken niteliği taşıyan dairelerin arsa payının ise 1/360 olduğu belirtildi. Ayrıca 25 Ağustos Çarşamba Günü gerçekleşecek ihale için 300 bin TL'lik geçici teminat bedeli uygun görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir