MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in simge havuzu 'tam olimpik' olarak dönecek: İhale tarihi belli oldu
Spor
1 Aralık 2023 Cuma 09:16

İzmir'in simge havuzu 'tam olimpik' olarak dönecek: İhale tarihi belli oldu

İzmir'de 2019’da kapatılan ve ardından yıkılan Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu kente 'tam olimpik' olarak dönmeye hazırlanıyor. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tam olimpik yüzme havuzu yapım işi için ihaleye çıktı. Tesisin 500 günde tamamlanması bekleniyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'in simge yüzme havuzu yenilenerek kente dönüş yapmaya hazırlanıyor.  

İzmir'de 1967’de inşa edilerek yıllarca hizmet eden Alsancak Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu 2019’da kapatılmış ve ardından yıkılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kentin ilk olimpik yüzme havuzunun projelendirilip yeniden yapılacağını duyurmasının ardından ihale hamlesi geldi.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Alsancak Tam Olimpik Yüzme Havuzu Yapımı ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Güçlendirme ve Bakım Onarım İşi için ihaleye çıkma kararı aldı. 22 Aralık saat 10:30’da gerçekleştirilecek ihale açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek.

Tesisin yapımının sözleşme imzalandıktan sonra 500 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. 



ATATÜRK YÜZME HAVUZU

Alsancak Atatürk Yüzme Tesisleri, İzmir'deki en kapsamlı havuz olma özelliği taşıyordu. Tesisteki üstü açık 50 metrelik olimpik havuz, 1967 yılında yapıldı. Atlama kulesi ve 2500 kişilik üstü kapalı seyirci tribünleri de bulunan tesis, 1971 Akdeniz Oyunları ve 2005 Üniversite Oyunları dahil açık olduğu 52 yılda yüzlerce şampiyona ve turnuvaya ev sahipliği yaptı. Tesisteki 25 metre uzunluğundaki yarı olimpik kapalı havuz ise 1971'deki Akdeniz Oyunları için inşa edildi. Tesiste spor salonu ve kış ayları için sünger atlama trampleni de bulunuyordu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir