MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in simge meydanı yeniden doğdu!
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2018 Pazar 09:29

İzmir'in simge meydanı yeniden doğdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeraltına tramvayın enerjisini sağlayacak trafoyu yerleştirdiği 9 Eylül Meydanı’nın üstünü de yepyeni bir görünüme kavuşturdu. Renkli çalılar, gece ışıklandırmaları, ses ve su yansıtmalarıyla bambaşka görünüme kavuşan meydan, herkesin beğenisini kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin hareketli noktalarını estetik bir hale getirerek yeniden renklendirmeye devam ediyor. Son olarak halk arasında "Basmane Meydanı" olarak da 9 Eylül Meydanı’nı yenileyerek, hem görsel hem de işitsel estetik katan Büyükşehir ekipleri, meydan kavramına da yeni bir boyut getirdi. İzmirliler, bu meydanı çok sevdi.

- FOTO GALERİ: O MEYDAN YENİDEN DOĞDU!... 

İzmir Marşı ve suyun dansı
Çim zemin ve dekoratif öğelerle yepyeni bir görünüme kavuşturulan 9 Eylül Meydanı, kente gelen misafirleri İzmir’e yakışır bir biçimde karşılıyor.



Kültürpark’ın 9 Eylül Kapısı karşısında bulunan, Basmane Meydanı olarak da bilinen 4 bin metrekarelik meydanın çevresine, 5 bin adet çalı diken İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alanda bulunan eski havuzu kaldırarak yerine ışık, ses ve yansıma özelliklerine sahip kuru süs havuzu yaptı. Meydanı yeni baştan yaratan ve yenilikçi tasarımıyla insanların ilgisini çekmeyi başaran Basmane Meydanı, hoparlörden yankılanan İzmir Marşı eşliğinde su efektlerinin de hareket etmesiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gece görselliğinin artırılması için yeni aydınlatma elemanlarıyla donattığı meydanın altına da, Konak Tramvayı'nda Cumhu riyet Meydanı ile Kültürpark arasındaki hattın enerjisini sağlayacak bir trafo yerleştirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir