MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in tartışmalı çöp tesisi projesinde önemli gelişme: Planlar askıya çıktı!
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2021 Salı 14:45

İzmir'in tartışmalı çöp tesisi projesinde önemli gelişme: Planlar askıya çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte dördüncü katı atık bertaraf tesisini hayata geçirmeye hazırlanırken Menderes'te belirlenen bölge için tasarlanan nazım imar planları askıya çıktı. Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere'den gelecek atıklarının geri kazanıma tabi tutulacağı belirtildi. Raporda projeye ilişkin detaylı bilgiler yer aldı.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır Çiğli'de hizmet veren Harmandalı çöp tesisinin yükünü hafifletmek amacıyla Menderes'te belirlediği alana kurmayı planladığı katı atık entegre sistemi için flaş bir gelişme yaşandı.

İlçeler arasında yıllardır yeni bir çöp tesisi için belirlenen yerler sorun ve anlaşmazlıkları beraberinde getirirken Menderes'in Çakaltepe bölgesindeki alanda karar kılınması da kent gündeminde tartışılmıştı.
Gelinen aşamada, ilçede Çakaltepe Mahallesi ve Gölova Mahallesi'nde 312 hektarlık alanda yer alacak olan tesisin nazım imar planları askıya çıktı.

"İzmir Ili Entegre Atık Yönetim Planı Kapsamında, Güney 2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Kurulması Amacıyla Koordinatları Belirlenen Alanda Belediye Hizmet Alanı (Katı Atık Bertaraf Ve Depolama Tesisleri Alanı-Biyogaz Enerji Üretim Ve İletim TesisiAlanı) Amaçlı Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" başlığıyla kamuoyuna duyurulan raporda önemli bilgiler yer aldı.

PROJEDE NELER VAR?
Projede; 2'nci sınıf düzenli depolama alanı, mekanik ayırma tesisi, biyometanizasyon tesisi, atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisi, kompost tesisi, elektrik enerji üretimi tesisi, araç parkı, kantar/ kayıt sistemi, idari bina, tekerlek yıkama ünitesi, atölye ve bakım binası, sızıntı suyu arıtma tesisi, sızıntı suyu dengeleme havuzunun yer alacağı belirtildi.

6 İLÇE ATIK GÖNDERECEK
Tesise; Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere'den gelecek karışık belediye atıklarının ön işleme tabi tutulacağı ve geri kazanım ile bertarafının sağlanacağı raporda yer aldı.
Kurumlardan alınan görüşlere da raporda genişçe yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erkut sağır
 24 Haziran 2021 Perşembe 19:00
CHP Menderes Belediyesi Başkanı ve CHP MENDERES MECLİS ÜYELERİNİ KINIYORUM. BU TEKLİF İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİNDE SUNULURKEN NE CHP MENDERES BELEDİYESİ BAŞKANI NEDEN MENDERES CHP MECLİS ÜYELERİ KATILMADI.
 menderes li
 22 Haziran 2021 Salı 21:45
Menderes ilçesi ni ekonomik ve siyasi rant uğruna peşkeş çekenleri menderes de yaşayan bizler bir ömür boyu unutmayacağız ve unutturmayacağız. KALDI İKİBUÇUK SENE ZAMAN HIZLI İLERLİYOR.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir