MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in yeni emniyet binası için imzalar atıldı!
Güncel
18 Temmuz 2024 Perşembe 12:16

İzmir'in yeni emniyet binası için imzalar atıldı!

İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrası hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binasının inşası için yapılan ihalede kazanan firma ile sözleşme imzalandı. 1 milyar 194 milyon 747 bin TL’lik teklif ile imzalar atılırken yeni binanın Umurbey Mahallesi’ndeki yerinde 3 yıl içinde yükselmesi bekleniyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrası yıkılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için gerçekleştirilen ikinci ihale sonrası kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından hasar alan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni alan bulma çalışması başlamış Konak’ta bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin yeni emniyet binası olacağı iddiaları kentte tartışma yaratırken  ihaleye çıkılması ve yeni binanın Umurbey Mahallesi’nde inşası kararlaştırılmıştı.

Bina için çıkılan ilk ihalede teklifler yetersiz kalınca ise ihale iptal edilmişti. İkinci kez çıkılan ihalenin sonucunda en iyi teklifi veren firma ile sözleşme imzalandı.

7 isteklinin teklif verdiği ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 575 milyon TL ile İZKA Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi verirken en düşük ve kazanan teklif 1 milyar 194 milyon 747 bin TL oldu.

1 MİLYAR 194 MİLYONLUK İMZA!

Binanın yaklaşık maliyeti 1 milyar 221 milyon 503 bin TL olarak belirlenirken ihalede 1 milyar 194 milyon 747 bin TL’lik teklifi veren METAG İnşaat Ticaret ve Anonim Şirketi ile NURPA Mühendislik Sanayi ve Ticaret Onanım Şirketi ortaklığı ile sözleşme imzalandı.

İzmir’in yeni Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatının yaklaşık 3 yılda tamamlanması beklenirken sözleşmenin imzalanması ile birlikte yer tesliminin yapılması ve yapım işine başlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa CAN
 18 Temmuz 2024 Perşembe 16:07
Öncelikle hayırlı olsun. Umurbey mahallesi gibi merkezi bir yerde olması çok iyi düşünülmüş. Arsa hazine arsası değilse kamulaştırma yolu ile temin edilmiş gibi gözüküyor. Bu mahallede 3,5 emsal olduğu kanaatindeyim , çok yakınlarında çok yüksek inşaatlar var. İnşallah teşkilatımıza yeterli olur. Emeği geçenleri kutlar şükranlarımı sunarım.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir