MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in yeni tramvay hattına bakanlıktan ÇED vizesi!
Yerel Yönetimler
4 Temmuz 2023 Salı 11:14

İzmir'in yeni tramvay hattına bakanlıktan ÇED vizesi!

Girne Bulvarı ile Yeni Girne-Örnekköy arasında yapılacak yeni hattın planları meclisten onay aldıktan sonra bir önemli gelişme daha yaşandı. Büyükşehir tarafından yapılan çevresel etki değerlendirme başvurusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan vize çıktı. 

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Tramvay hattını genişletme çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu kapsamda Girne Bulvarı ile Yeni Girne-Örnekköy arasında yapılacak yeni hattın planları meclisten onay aldıktan sonra bir önemli gelişme daha yaşandı. 

Büyükşehir tarafından yapılan çevresel etki değerlendirme başvurusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan vize çıktı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İzmir ili Karşıyaka ilçesi Örnekköy-Bostanlı Mahalleleri Arası, 5.15 km Uzunlukta Hat mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Örnekköy-Yeni Girne Ana Hat Arası Tramvay Hattı (9 Duraklı 5.15 km Hat ) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Örnekköy-Yeni Girne Ana Hat Arası Tramvay Hattı (9 Duraklı 5.15 km Hat ) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir