MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in yeni tramvay hattında önemli gelişme!
Yerel Yönetimler
27 Aralık 2022 Salı 18:03

İzmir'in yeni tramvay hattında önemli gelişme!

Büyükşehir tarafından hayata geçirilmek istenen Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattından önemli bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje başvurusu neticesinde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. 

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattından önemli bir gelişme yaşandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje başvurusu neticesinde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İzmir ili Karşıyaka ilçesi Örnekköy-Bostanlı Mahalleleri Arası mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Örnekköy-Yeni Girne Ana Hat Arası Tramvay Hattı projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır" ifadelerine yer verildi. 

5 KİLOMETRE, 9 DURAK 
İhale edildikten sonra 1 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje Bostanlı İskele tramvay durağından başlayarak ve Girne Bulvarı’na kadar Karşıyaka ve Çiğli Tramvay hatları ile aynı güzergahın kullanılmasını öngörüyor. 5 kilometrelik hat 9 duraktan oluşacak. 

2030 yılı Ulaşım Master Planı'nda yer alan proje 64 bin 127 günlük ve 8 bin 103 saatlik yolcu sayısı hedeflemekte... 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir