MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinde 'Körfez' tartışması: AK Parti'den Tugay'a 'zahmet' göndermesi!
Politika
26 Ekim 2024 Cumartesi 18:20

İzmir siyasetinde 'Körfez' tartışması: AK Parti'den Tugay'a 'zahmet' göndermesi!

İzmir Körfezi'nin temizlenmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Bakanlık seyir mi edecek, göstermelik işler mi yapacak yoksa gerçekten katılacak mı hep beraber göreceğiz. Burası onların hizmet etmek zorunda olduğu bir şehir. Zahmet olacak ama İzmir Körfezi'ne müdahale etsinler" sözlerine AK Parti cephesinden 'zahmet' göndermesiyle yanıt geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarının İzmir Körfezi’nin temizlenmesine yönelik gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. Başkan Tugay, "Biz belediyemizin gücüyle yapabildiğimiz her şeyi yapacağız. İyi sonuç alacağımıza da inanıyoruz. Bakanlık seyir mi edecek, göstermelik işler mi yapacak yoksa gerçekten katılacak mı hep beraber göreceğiz. Yani yapmazlarsa yapmadıklarını bütün İzmir, bütün Türkiye hatta bütün dünya bilecek. Burası onların hizmet etmek zorunda olduğu bir şehir. Zahmet olacak ama İzmir Körfezi'ne müdahale etsinler. Onlar da katkılarını versinler. Bu kirlenme 5-10 yıllık, 15-20 yıllık bir durum değil. En az 60-70 yıllık bir sürecin sonunda olan bir durum. O yüzden belli bir dönemi ya da belli insanları suçlayarak 'Bu bizim işimiz değil' diyemezler. Öyle bir şey yapmaya hakları yok. Bu etik bir davranış değil. Bunları kamuoyuyla paylaşacağız" demişti.

İNAN: ZAHMET OLACAK AMA İSTİFA DİLEKÇENİ YAZ O ZAMAN
Tugay’ın bu sözlerinin ardından AK Parti cephesinden 'zahmet' göndermeli yanıtlar geldi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabı üzerinden,  Başkan Tugay’a ‘istifa’ çağrısı yaparak, “Zahmet olacak ama istifa dilekçeni yaz o zaman” dedi.

KAYA: ZAHMET OLACAK AMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAYI DENESENİZ NASIL OLUR

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından Tugay'a yanıt verdi,  "Zahmet olacak ama biraz Belediye Başkanlığı yapmayı deneseniz, nasıl olur" diyerek göndermede bulundu. Kaya, sosyal medya hesabından, "Kabiliyetli çırak, ustayı geçiyor. Beyefendi, selefi Tunç Soyer'in 5 yıllık "vur patlasın, çal oynasın belediyeciliği" modelini bir tık öteye taşımaya kararlı. Zahmet olacak ama biraz Belediye Başkanlığı yapmayı deneseniz, nasıl olur" ifadelerini kullandı.

SAYGILI: BAKANLIĞIMIZIN VERDİĞİ EV ÖDEVLERİNİ YAPINIZ
Konu hakkında eleştirilerini sosyal medya hesabı üzerinden dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise, “Hizmet etmek AK Parti için rahmet, iş bilmezler için zahmettir. Evvela Bakanlığımızın verdiği ev ödevlerini yapınız. Yok onu da beceremeyecekseniz İzmirliye açıklayın. Bahane belediyeciliği yapmayın. Her problemde sızlananlarla, 100 yılın işini 23 yıla sığdıranları milletimiz görüyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir