MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinde ‘kredi’ tartışması: Soyer ile Dağ karşı karşıya!
Politika
21 Haziran 2023 Çarşamba 14:47

İzmir siyasetinde ‘kredi’ tartışması: Soyer ile Dağ karşı karşıya!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, Çiğli Atık Su Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. Faz Projesi temel atma töreninde yaptığı ‘kredi’ ve ‘gölge etmesinler’ çıkışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan yanıt geldi.

GERÇEKİZMİR - İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 11 milyar 95 milyon liralık dev bir bütçeyle projelendirilen ve bilimsel planlamayla hazırlanan “Yaşayan Körfez” programı kapsamında Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. Faz inşaatı başladı.
Körfez için hayati önem taşıyan yatırımın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den çarpıcı mesajlar geldi. 

‘KREDİ’ VE ‘GÖLGE ETMESİNLER’ ÇIKIŞI! 
Başkan Soyer açıklamasında 11 milyar bütçeli Yaşayan Körfez Seferberliğini kendi imkanlarıyla tamamlamaya muktedir olduklarını dile getirirken, “Geçtiğimiz hafta bu konuda Fransız Kalkınma Ajansıyla bir iyi niyet anlaşması imzaladık ve çok düşük faizli, uzun vade yatırım kredisini İzmir’e kazandırdık. Bu kredi anlaşmasının kimsenin hatırına verilmiş bir lütuf olmadığını belirtmek isterim. İzmir’e taşıdığımız bu yatırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’nun Türkiye’de yaşanan ekonomik krize rağmen sürdürdüğü mali disiplinin ve güvenilirliğinin bir sonucudur. Hükümetten de İzmir'in geleceğine yapılan bu yatırımlara destek olmalarını bekliyoruz. Fakat bu güne kadar yaşadığımız tecrübelerimizden yazık ki böyle olmayacağını tahmin ediyoruz. O yüzden gölge etmesinler, başka ihsan istemiyoruz” çıkışında bulundu. 

DAĞ’DAN YANIT: BU NASIL BİR AKIL TUTULMASIDIR? 
Soyer’e yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 4.Faz için verilen kredi onayına Soyer tarafından yapılan teşekkürün de fotoğrafını paylaşan AK Partili Dağ şu ifadeleri kullandı: 
Daha önce Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Özkanlar Pazaryeri ve Çiğli Arıtma Tesisi’nin 4. Ünitesi gibi birçok önemli projede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünü açarak işini kolaylaştırdık. Dün desteklerimiz için teşekkür ederken bugün gölge etmeyin demek nasıl bir akıl tutulmasıdır?
Körfez’de kirliliğin ve kokunun temel sebebi CHP’nin İzmir’deki belediyecilik anlayışının istikrarlı beceriksizliğidir.
Sayın Tunç Soyer 5 yıllık görev süreniz bitmek üzere. Körfez’de ne zaman yüzebileceksiniz?
Eğer bu işin altından kalkamayacaksanız, hükümetimiz “Yüzülebilir Körfez” için yeterli kapasiteye de projeye de sahiptir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir