MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinde 'su' tartışması: CHP'den AK Parti'ye çifte zam kontrası!
Politika
28 Haziran 2024 Cuma 21:57

İzmir siyasetinde 'su' tartışması: CHP'den AK Parti'ye çifte zam kontrası!

CHP İzmir Milletvekili Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu İzmir'de alınan suya zam kararına tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'ya yanıt verdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda su ve atık su tarifelerindeki ücretlerde düzenleme yapıldı. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olarak tarifeye göre 1. Kademe haricindeki kademelerde yüzde 45 artış yapıldı. 

SAYGILI'DAN TEPKİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı zam kararına tepki göstererek, "Memurlarına haklarını vermeyerek TİS kriziyle boğuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu durumu olağanüstü görmedi. Bu haliyle; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından nisan ayında yapılan göz boyama indiriminin çok daha fazlası zam olarak faturalara yansıyacak. Bunun adı “illüzyon siyasetidir.” Vatandaşı kandırmak, kaşıkla verip kepçeyle almaktır" ifadelerini kullandı. 

POLAT'TAN YANIT

Saygılı'ya yanıt CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan geldi. Polat, Saygılı'ya, "TÜİK’in çarpıtılmış rakamlarına göre bile enflasyon yüzde 75’i geçmiş durumda. Daha bugün elektriğe yüzde 38 zam oranı açıklandı. Size göre asgari ücretliye sıfır zam açıklayıp, emekliyi sefalete mahkûm edip, yurt dışı çıkış harcına yüzde 900 zam istemekle bütçe idare etmek kolay. En büyük gider kalemini elektrik faturaları oluşturan bir kurum nasıl ayakta kalacak, nasıl yatırım yapacak. Personel maaşlarını nasıl ödeyecek. Bu zamlar bizim de içimize sinmiyor. Yine de bu kademeli zam ile birlikte son 1 yılda yapılan %45’lik artış, TÜİK’in açıkladığı enflasyonun çok gerisinde. İZSU idaresinin tüm şartlarını zorlayarak bu yükü vatandaşlara olabildiğince az yansıtmaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında sosyal destek uygulaması olarak yüzde 25 indirime gidilen 0-4 m³ arası tüketimi kapsayan birinci kademeye zam yapılmadı. Uygulanan indirimli tarifeyle birlikte artışın kurum gelirlerine yansıma oranı sadece yüzde 30’da kaldı. Ayrıca hükümetin mağdur ettiği emeklileri ücretsiz ve indirimli tarifelerle yine İzmir Büyükşehir Belediyesi destek oluyor" ifadeleriyle yanıt verdi. 

ASLANOĞLU: BİRAZ UTANMA!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, "Son bir yılda tavuk etine % 220, Otoyol geçiş ücretlerine % 159, akaryakıta % 129 zam yapan AKP iktidarı, utanmadan yine kendi beceriksizlikleri ile mahvetttikleri ekonomik sistemin sebep olduğu İzmir’deki su zamlarını eleştirebiliyor. Vatandaşımızın serzenişini anlarım ama daha bugün elektriğe % 38 zam yapan, hayat pahalılığının sorumlusu olan AKP iktidarı temsilcilerine biraz da olsa utanmalarını tavsiye ederim." dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erhan Aydın
 29 Haziran 2024 Cumartesi 12:08
Yok birbirinizden farkınız,Olan vatandaşa oluyor.Düzen değişsede Düzülen hep aynı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir