MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinin önemli ismi içini döktü: Neden İYİ Parti'ye geçmedi?
Politika
22 Mart 2018 Perşembe 08:40

İzmir siyasetinin önemli ismi içini döktü: Neden İYİ Parti'ye geçmedi?

MHP’den istifa ettikten sonra rotasının İYİ Parti olmasına kesin gözüyle bakılan Taşer, istifasından bu yana 5 ay geçmesine rağmen İYİ Parti’ye geçmedi. Taşer, “Meral Hanım’a karşı güvenimi yitirdim” dedi.

GERÇEKİZMİR - 2014 yerel seçimlerinde MHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer’in MHP’den istifa etmesinin ardından rotasının İYİ Parti olması bekleniyordu.
 
MHP’de olağanüstü kurultay sürecinde Meral Akşener için imza veren, İzmir’de de imza hareketini organize eden isimlerden olan, İYİ Parti kurulduktan sonra da Ankara’da Akşener’le görüşen Taşer’in MHP’den istifa etmesinden bu yana 5 ay geçmesine rağmen İYİ Parti’ye geçmemesi kafaları karıştırdı.
 
GÜVENİMİ YİTİRDİM
Gerçekizmir’e konuşan Taşer, kendisiyle birlikte MHP’den ayrılan bir çok ismin uzun süredir İYİ Parti cephesinden aranmadığını ifade etti, “Meral Hanım’a karşı güvenimi yitirdim” dedi.

Taşer şunları söyledi: Bizi aylardır  ne arayan var ne soran var. Eskiden ararlardı şimdi aramıyorlar. Bizden rahatsızlık duyuyorlar herhalde. Süreç nedeniyle hem üzüldüm hem şaşırdım. Kırgınlık olmaması mümkün değil. Benden ziyade, süreçte MHP’den istifa etmiş görevden alınmış bir çok ismin dışarıda kalması yanlış. Bu isimlerin görev almadıkları için İYİ Parti’ye geçmedikleri algısı yaratılması da yanlış.  Hala bağımsız şekilde duruyorlar. İstifalardan sonra İYİ Parti’yle iletişim kopukluğu oldu. Bu isimlerin hiçbirinin koltuk derdi de yoktu. Emek verdiler. Diyalog bir anda kesildi. Partinin Genel Merkezi yanlış davrandı. Meral Hanım en son bana ‘seni arayacağım’ dedi. Aylar geçti. Benim bir beklentim ve talebimde yoktu. Bize gelip ‘sizle çalışmak istemiyoruz da’ demediler. En azından bunu söylemeleri gerekirdi. Meral Hanım’a karşı güvenimi yitirdim.  Kimseyle şahsi meselem yok. MHP’den istifa ettim. Şuan bağımsız duruyorum. Zaten siyaset hiçbir zaman mesleğim olmadı...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Rıza
 22 Mart 2018 Perşembe 09:30
Bu kadar emek verenlere, küçük olsun ama bizim olsun mantığı ile çok değerli kişiler şu an İYİ partide yoklar. Demek ki niyet başarılı olmak değilmiş. Murat Taşer ve yanında o kadar kamuoyunun yakından tanıdığı temiz kişiler vardı ki. Yazık ettiler ülkenin geleceğine.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir