MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir sularında yine can pazarı!
Güncel
15 Şubat 2022 Salı 08:19

İzmir sularında yine can pazarı!

İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçesi açıklarında, denizde mahsur kalan 96 göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 11 Şubat saat 07.50'de Dikili ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini aldı. Bölgeye hareket eden ekipler, lastik bot arızası nedeniyle denizde mahsur kalan 28 göçmeni kurtararak kıyıya çıkarttı. 12 Şubat saat 11.35'te ise Seferihisar ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği ve denizde mahsur kaldığı öğrenilen 39 göçmen, Dikili ilçesi açıklarında ise saat 22.15'te 29 göçmen kurtarıldı. 96 göçmen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

492 GÖÇMEN KURTARILIRKEN 5 ORGANİZATÖR YAKALANDI 
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yürüttüğü faaliyetler kapsamında, 11 Şubat saat 12.20’de Seferihisar açıklarında durdurulan balıkçı teknesinde 240 göçmen ve 5 organizatör yakalandı. Aynı gün içerisinde saat 08.30 sıralarında Seferihisar ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca uluslararası sularda motoru sökülen bir yolcu motoru içerisinde 252 göçmen kurtarıldı. Daha önce yakalanan 96 göçmenle birlikte toplamda 588 göçmen işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Gözaltına alınan 5 organizatör ise sorgulanmak üzere karakola götürüldü. (DHA) 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir